Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z wentylatorem bo często chodzi, dzisiaj pojeździłem po mieście i słychać że chodzi wentylator podjeżdżam pod chatę a wąż dolny zimny po kompa a tam temperatura silnika około 96 a na chłodnicy 25-35 stopni wysterowanie wentylatora na 88% po około 10 min stania na postoju termostat otwiera dolny wąż robi się ciepłu na czujniku rośnie temp i wentylator przestaje hałasować patrzę na wysterowanie około 7% i tak stoję i sobie zmienia od 7% do 12% temperatura na chłodnicy od 50 do 75stopni czyli zaczyna prawidłowo pracować . co może być przyczyną bo często jeżdżąc po mieście i czasem z trasy jakiejś słychać wentylator a chłodnica zimna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Termostat?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamiennik?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

behr-mahle, akurat termostat chyba mało ma wspólnego bynajmniej jak grzałka działa i widać że pracuje w zakresie temperatur 96-98 stopni,

tak mi się wydaje

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam, może ktoś miał problem z chłodzeniem oleju skrzyni automatycznej ? ponieważ wentylator działa jak jest zbyt wysoka temperatura oleju skrzyni dochodzi do 113 stopni i pytanie czy to wina termostatu o nr 17217559962 ?
Opublikowano

Chłodnica oleju skrzyni nie miała przepływu płynu chłodniczego i olej skrzyni automatycznej grzał się do 113 stopni. Wymieniłem odrazu termostat tej chłodniczki, a chodniczka zamulona ze nie było obiegu.

Pozdry dla mechaników(wymieniaczy) bo na różnych forach pytałem i zero odpowiedzi.