Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć czego zazwyczaj używacie jako dodatku do paliw ja co 2 tys leje liqui moly pro-line ale kiedyś gadałem z chłopem z bmw i mówił żeby używać ten srodek od nich bo wtryski tylko ten tolerują (mowa o dislu)
Opublikowano
Wąpię aby dodatek BMW miał jakieś inne, cudowne właściwości w porównaniu z dodatkami np. LM. Zresztą paliwa premium różnią się od zwykłych tylko tym, że dolano do nich dodatek (ponoć dolewa się w cysternie). Czy są paliwa markowe BMW?
Opublikowano
Ja do E39 dolewalem liqui Moly . Teraz do E61 również dolalem. Polecają też tec2000. Ale opinie są różne mówią że g też od czasu do czasu dolać 2t i też jest duża poprawa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W moim poprzednim dieslu bmw 20d n47 gdzie też juz były piezoelektryczne wtryskiwacze zaczęły stukać przy 100 tys. Km. Zastosowałem przez kilka tankowań dodatek właśnie bmw i dźwięki zniknęły, później stosowałem co jakiś czas. Dzis auto ma 240 tys. km, te same wtryski od nowości i śmiga pięknie. Dodatek działa. Używam czasem tez w swojej G31 w B47.