Skocz do zawartości

Co stuka ? - jak zdiagnozować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

WIem że to głupi dosc i odwieczny temat ale może ktoś ma jakieś ciekawe metody na diagnozowanie co stuka w e36. Chodzi mi głównie o wnętrze

delikatne stukanie gdzies z tylu - dzwi lub tapicerka. Rozebrałem już wszytsko prawie i w zasadzie nie ma tam co stukać. a podczas jazdy na malych nierównościach stuka znów:-)

Nie jest to napewno zawieszenie - tu akurat mam opanowaną taką diagnostyke:-)

Never Say Never Again!
Opublikowano
Czasem to roznie jest.. odkrecil mi sie uchwyt od recznego.. znaczy poluzowal na gwincie ( mam deczko inny ) i slyszalem brzeczenie z okolic podsufitki.. i myslalem ze to cos z antena dachowa. Kolejnym przykladem moze byc np popuszczona srubka przy regulacji hamulca recznego, pomiedzy srubkami moze byc podkladka ktora bedzie stukac, a ile by sie tego znalazlo :roll:
Opublikowano

No tak, ja własnie takiego "stukajacego ducha " szukam u siebie.

Fakt ze czesto dzwieki słuchac zupełnie w innym mijscu niż jest faktyczne ich żródło - to juz wiem, bo przerabiałem to w wielu autach. Ale zawsze w koncu dało się znaleźć przyczyne a e36 ni h... Wyelininowałem oczywicie rzeczy oczywiste, typu klucze w bagazniku itp. Podejrzewam że jedak w tylnych drzwiach coś sie tłucze - musze je jeszcze raz rozebrac dokładnie sprawdzić.

w strasznie mnie to wkurza.

Never Say Never Again!