Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Od kilku tankowań nie mogę zalać zbiornika benzyną do pełna. Dystrybutor odpija przy 3/4 zbiornika. Paliwo ulewa się przez wlew. Taka sama sytuacja na różnych stacjach. Odpowietrzenie zbiornika raczej drożne. Postawiono diagnozę, że do filtra węglowego odpowietrzenia paliwa dostała się benzyna i powoduje taką sytuację. Ktoś miał taką sytuację lub słyszał. Auto F25 35ix z USA
Opublikowano
Ista pokazuje w sumie w obu komorach około 52 litry czyli powinno jeszcze wejść 15 l. Niestety nie ma możliwości dotankowac. Odbija I się ulewa
Opublikowano

Skoro tak,to moim zdaniem auto jest zalane do pełna,tylko wskaźnik coś źle pokazuje.Zobacz jeszcze w ukrytym menu co pokazuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano (edytowane)
......Zobacz jeszcze w ukrytym menu co pokazuje

Jak wywołać ukryte menu i czy w serii F jest takie menu?

Ok. widzę, że jest. Później sprawdzę

Edytowane przez pawi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
......Zobacz jeszcze w ukrytym menu co pokazuje

Jak wywołać ukryte menu i czy w serii F jest takie menu?

Użyj Google na początek z hasłem "bmw f hidden menu". :search:

Opublikowano
Gdzieś kiedyś słyszałem o zatkanym połączeniu pomiędzy zbiornikami i że to może powodować taki problem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj znowu próbowałem zatankować ba full. Z moich obliczeń powinno wejść około 60 litrów. Przy 45 l. dystrybutor odbił. Wskazówka na 3/4. Więcej nie dało się wlać. Miałem w kanisterku 5 litrów i weszło z niego bez problemu. Czyli jednak nie moge zatankować na stacji do pełna. Co jest grane?
  • 1 miesiąc temu...