Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, udalo mi sie dzisiaj uruchomic Carplay w G20 i chcialbym miec na glownym widoku Google Maps, Yanosika i Spotify. Niestety Yanosik jest traktowany jako aplikacja do nawigacji i gdy go wlaczam, to wskakuje mi w glownym widoku na miejsce Google Maps. Nie znalazlem mozliwosci edycji layoutu tego glownego widoku. Czy komus z Was sie to udalo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja uruchamiam google map lub fabryczną nawigację + yanosik ale bez wpisywania adresu i nie traktuje mi yanosika jako mapy, ale powiadomienia w tle słychać. Co prawda w X5, ale to raczej taki sam ID7
Opublikowano
Ja uruchamiam google map lub fabryczną nawigację + yanosik ale bez wpisywania adresu i nie traktuje mi yanosika jako mapy, ale powiadomienia w tle słychać. Co prawda w X5, ale to raczej taki sam ID7

potwierdzam, nie ma znaczenia czy to BMW, Audi, Mazda czy Toyota. Carplay wszędzie działa tak samo i w tle możliwe jest uruchomienia yanosika. Google maps + Yanosik to mój pakiet startowy na podróże.

Opublikowano
dla pewnosci - najpierw odpalic trzeba Yanosika a potem mape dowolnego wyboru (Apple/Google/Waze). Yanosik przenosi sie w tlo ale dalej krzyczy kiedy trzeba. Sprawdzone w XC60.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dla pewnosci - najpierw odpalic trzeba Yanosika a potem mape dowolnego wyboru (Apple/Google/Waze). Yanosik przenosi sie w tlo ale dalej krzyczy kiedy trzeba. Sprawdzone w XC60.

A przy okazji, z której mapy korzystacie w CarPlay? GoogleMap wydaje się skuteczniejsza, ale ma słabszą integrację z wozem (np nie pokazuje zjazdów na headup). Fabryczna już 2 razy poprowadziła mnie głupio (w tym próbowała przez zamkniętą trasę z zakazem ruchu). Pozostałych nie testowałem.