Skocz do zawartości

e39 - odprowadzanie wody - przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Forumowicze,

Mam taką małą zagwozdkę. Garażuję swoje e39 i z racji ujemnych temperatur, postanowiłem się pozbyć resztek płynu do spryskiwaczy. Zalewał mi go mechanik w listopadzie i nie byłem przekonany czy jest zimowy (nie śmierdział jak zimowy).

Do meritum, na postoju odpaliłem spryskiwacze i czekałem aż zapali się lampka na desce ze jest go mało, zlałem tak moze z litr i zauważyłem jedną rzecz. Płyn ściekał ładnie po podszybiu (nowe oryginalne z bmw) wokół filtrów kabinowych w otwory spływowe. Wygląda to ok, ale zastanawiam się czy ta woda powinna spływać progiem w taki sposób:

soL650D.jpeg

Czy świadczy to o jakieś niedrożności spływu?

Z góry serdecznie wam dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
woda splywa (czesciowo- najprawdopodobniej masz zle zlozone plastiki ((podszybie- obudowa filtra kabinowego))- widac to po otworzeniu maski) przez miejsce montazu serwa hamulcowego. Sa tam 3 otwory i woda skapuje na plastikowe nadkole, a stamtad spywa jak widac na twoim zdjeciu....
Opublikowano
  • Moderatorzy
Z obudowy filtra woda również idzie w błotnik. Obok siłownika maski jest odpływ. Oczywiście poprawnie założona obudowa filtra jest bardzo istotna, żeby nie utopić serwa.