Skocz do zawartości

SONDA LAMBDA!!!JAKI KOLOR DO CZEGO???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM,POSIADAM BMW E-39 523i Z 96 R.MAM DO WYMIANY 2 SONDY PRZED KATALIZATOREM I MAM PROBLEM,KUPIŁEM JUZ UNIWERSALNE SONDY BOSCH O KOLORACH 2X BIAŁY,1 SIWY,1 CZARNY WSZYSTKIE KOLORY OPISANE I JASNE,ALE W MOJEJ BMW STARE SONDY SĄ FIRMY SIEMENS I MAJĄ KAZDY KOLOR INNY.1-CZERWONY,1 CZARNY,1 BIAŁY,1 ŻÓŁTY!!!KTÓRY KOLOJ JEST OD CZEGO??WIEM ZE 2 SĄ OD PODGRZEWANIA SONDY W PRZYPADKU NOWYCH BOSCH JEST PROSTE 2 BIAŁE,A TU??KTÓRE SĄ OD CZEGO??JAK KTOS MOZE POMÓDZ TO BEDE BARDZO WDZIĘCZNY.POZDRAWIAM
Opublikowano

Jeżeli kupujesz nie oryginalne sondy to główna zasada jest taka aby zamiennik miał te same kolory kabelków co oryginał w innym wypadku sonda nie pasuje do twojego komputera i niedość że auto może źle chodzić to możesz spalić komputer.

Tym różnią się sondy 1W od 5W (kolorem kabli.)

O tych kolorach kabli co kupiłeś będzie 1W (taka jak np. do mnie),a ty masz pewnie 5W.

Opublikowano

Boggye36 ma racje

kupiłeś z zakresem od 0-1V

a pwinny byc od 0-5V

ja ostatnio wymieniałem taką z kolorowymi kabelkami , nazywa się chyba TYTANOWA

pozdro