Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. taki problem od jakiegos czasu ciagle zdaza mi sie ze przestaja mi dzialac wszystkie zegary (tj. wskaznik paliwa, predkosciomierz, obrotomierz, temp i licznik kilometrow). Czesto jak jade i sie tak na chwile wylaczą to kasuje mi sie podlicznik. Czy mozecie mi jakos pomoc radą? Cos czytalem o jakichs akumulatorkach w tych zegarach, ile moze kosztowac wymiana takich rzeczy u elektryka i czy to bedzie to?
Opublikowano
chłopie ten wątek jest juz tyle razy przerabiany na tym forum. Skorzystaj z opcji szukania.
Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
Opublikowano
chłopie ten wątek jest juz tyle razy przerabiany na tym forum. Skorzystaj z opcji szukania.

Kurcze blade szukalem dwa dni na forum, sa przypadki ale nie takie jak ten, tam albo padal ludziom jeden zegar, albo sie wylaczylo calkowicie i nie wlaczal sie.

Najlatwiej jest napisac poszukaj na forum, ale glupi nie jestem i pisze posty tylko jak nie znajde nic w wyszukiwarce.

Opublikowano
w mojej E34 zrobił się zimny lut na płycie licznika, poprawiłem łącze lutownicą, były to dwie najgrubsze kropki cyny tuż nad wyświetlaczem licznika. Też wyłaczały mi się całkiem zegary kasując podlicznik, czasami na chwilę a czasami załączał sie dopiero jak odstał.
Opublikowano

Czy wymaga to zupełnego "rozbebeszenia" licznika?? :twisted:

Po standardowym rozebraniu licznika - śruby + 2 zaczepy natknąłem się owszem na płytkę elektroniki ale zespoloną z tyłem licznika zgrzewanymi bolcami. Z tego co zauważyłem to aby dostać się do np kondensatorów lub dowolnych elementów elektronicznych trzeba powyłamywać owe "zgrzewy" :twisted: . Jaki ma to wpływ na późniejsze trzymanie się licznika w całości ??

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted: