Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z szybami nie ma problemu. Silniczki są mega mocne, oczywiście możesz pomoc im i posmarować smarem silikonowym uszczelki.

Co do spoilera polecam jeździć z otwartym bo jak zamarznie to jest problem. Mi kiedyś się śnieg roztopił spłynął pod zamknięty spoiler i zamarzł. Efekt spoiler nie chciał się otworzyć na kompie ostrzeżenie ze prędkość max to 130kmh. Wjechałem do garażu podziemnego i rozmroziłam go, skulem lód i w trasę.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Będzie i nie będzie.

Czasami szyba na tyle przymarznie do drzwi, że się nie opuści (kwestię odrywania jej od uszczelki pomijam, bo tak samo przymarznąć mogą drzwi z ramkami; warto przesmarować uszczelki) i jest lekki "kłopot", żeby kulturalnie zamknąć. Jak się rozgrzeje w środku, to puści. Ale to zdarza się mega rzadko.

Spoiler po prostu się nie otworzy, wywali komunikat błędu i tyle. Można jeździć z otwartym cały czas. Ja nie zwracam na to uwagi.

Jeśli masz radar z przodu, to jeszcze ten wali błędem po oczach, jak go zasypie.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam , kupiłem bmw 3GT (2014) i martwię się spoilerem i szybami , gdy popada i przymarznie to czy nie będzie problemem z otwieraniem spoilera i drzwi ?

Hehe, umyłem auto i po przejechaniu 10km wstawiłęm do garażu :oops:

Na drugi dzień wyskakuje komunikat o awarii spojlera. Delikatnie poruszałem nim i popękał lód w kilku miejscach- odeszło.

Jednym słowem jak nie odmarza w ciągu dnia i nie myjesz na mrozie (głupota, wiem, ale u mnie było +2 a dopiero w nocy zeszło do -5) do nic sie nie dzieje.

Szyby działają super, też się bałem, że silnik nie da rady.

Mam specjalny smar (płynny) do uszczelek- z pewnością pomoże.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jaka głupota? Auto brudne, to się myje ;)

Ale, chcąc sobie ułatwić zabawę w zimę, właśnie szukam suszarki ;)

Typowo do auta są raczej drogie (Monello Maestro, Bigboi), ale można ogarnąć suszarką dla zwierząt ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png