Skocz do zawartości

Fotele sportowe vs komfortowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czym różni się fotel sportowy (481 Sport Seats F Driver/front Passenger) od komfortowego? Nie jest łamany, to wiem, ale czy ma w standardzie takie udogodnienia jak podparcie lędźwiowe, i pompowane boczki? Czy zapewnia podobny komfort jazdy co komfortowy?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sportowy nie zapewnia takiego komfortu niestety. Nie jest łamany, ma mniejszy zakres elektrycznego sterowania, nie ma sciskania boczkow ( regulacji szerokosci), jest twardziej obity ( nie siedzi sie tak miekko jak w comfort seats).
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej, mam aktualnie w f13 fotele sportowe i chętnie wymieniłbym na komfortowe, mam nawet możliwość kupna grzanych i wentylowanych i tu pytanie:

czy orientujecie się, czy wymiana sportowych na komfortowe z tymi opcjami będzie bardzo problematyczna? Moje sportowe nie mają ani grzania, ani wentylacji ani masaży, domyślam się, że trzeba będzie uzupełnić panel klimatyzacji o przyciski do grzania (albo wymienić cały panel) ale pozostałe opcje będą działać czy trzeba pół auta wymienić :)

komfortowe moga być od auta z USA i tez nie wiem, czy to nie będzie probleme, więc prosze o radę.

pozdrawiam

Jędrek

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej, nadal w kwestii wymiany foteli - orientuje się ktoś, czy fotele z f06 LCI będą pasowały do f13 przedlift  i będą działały (grzanie, wentylacja, oczywiscie po wymianie centalengo panela z odpowiednimi przyciskami).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przede wszytkim fotele w F13 maja sterowanie na boku co umozliwia pasażerowi z tyłu odsuniecie fotela do przodu zeby mogł wysiasc...