Skocz do zawartości

E39 Alarm czasem sam z siebie pipka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak jak w temacie pip pip pip już czasem słyszę to tylko w głowie więc zwracam się do was z pomocą, alarm pod maską odłączony, gdzie mogę znaleźć resztę alarmów lub jest jakiś sposób żeby wyłączyć alam ?
Opublikowano
U mnie z kolei alarm potrafił się włączyć podczas jazdy, śmiesznie to wyglądało. Okazało się, że syrenę w tylnym nadkolu uj strzelił.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Odgrzebałem aby nie zakładać nowego tematu. Podczas upałów gdy samochód stoi w słońcu włącza się alarm. Myślałem, że to czujnik pod maską ale nie mam pewności. Czy jest możliwość sprawdzenia który czujnik włącza alarm. Kiedyś w innym aucie ilość mrugnięć kontrolki informowała o tym, który czujnik uruchomił alarm, czy tu jest podobnie?

Czy jak odłączę wtyczkę od alarmu pod maską to tylko dezaktywuję tą czujkę czy cały alarm? I czy to coś da?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odłącz czujnik pod maską, jak uspokoi się to wiadomo, że to on. Dodatkowo diagnostyka programem do bmw (inpa/ista).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tylko żeby podczas diagnozy wyszło co i jak to musi być coś uszkodzone a jak włącza się alarm bo np nagrzała się maska i zmienił się nacisk to już tego nie wykaże diagnoza.