Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ja z zapytaniem co trzeba zmienić aby do 325i 2.5l weszły większe hamulce ?

Jest na znanym serwisie aukcyjnym komplet tarcz z zaciskami przód i tył od 335i/d i pytanie czy wystarczy wymienić ? czy trzeba zmieniać jarzmo ?

Jeśli można wrzucać linki to wrzucę i może ktoś pomoże :)

A może ktoś robił i ma jakieś filmiki bądź zdjęcia ?

Dziękuję :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz teraz 300mm to zastanów się czy nie wystarczą Ci 330mm. Na oryginalnych tarczach i klockach hamuje to naprawdę dobrze. Moim zdaniem 348mm do 325i to trochę przesada.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
+ jest jeszcze problem recznego. Tylne tarcze nie beda pasowac od 335.
Opublikowano
Jak masz teraz 300mm to zastanów się czy nie wystarczą Ci 330mm. Na oryginalnych tarczach i klockach hamuje to naprawdę dobrze. Moim zdaniem 348mm do 325i to trochę przesada.

Aspekt wizualny też jest ważny ale zaciekawiłeś mnie :)

Czyli jak mam ori 300mm to mogę 330mm wsadzić bez przerabiania itp? po prostu kupuje tarcze 330mm i wkładam ?

Opublikowano
+ jest jeszcze problem recznego. Tylne tarcze nie beda pasowac od 335.

Rozumiem a jak bym chciał tylko przod z 335 ?

to wystarczy tarcza i zacisk ? czy coś jeszcze zmieniam ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stockowe hamulce z 335 są duże, przednie zaciski są bardzo dobrze wykonane, ale jako zestaw hamulcowy są niestety słabe. Potrzebują bardzo dużo czasu aby wgryźć się w tarczę, zwłaszcza kiedy są zimne.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Dziękuję bardzo :) w wolnej chwili zamówię chyba zaciski i tarcze z 335i :)
Opublikowano

Potwierdzam... jak masz przód tarczę 300mm to 348mm z 335i/d pasuje P&P - felga minimum 17".

Tył jak masz ręczny 185mm to też pasuje P&P.

Faktycznie jest tak, że jak są zimne to hamują średnio, ale jak są rozgrzane to bardzo ładnie.. :)

Przesiadka u mnie w E91 300 -> 348 bardzo zauważalna :)

F31 320d+

Opublikowano
Potwierdzam... jak masz przód tarczę 300mm to 348mm z 335i/d pasuje P&P - felga minimum 17".

Faktycznie jest tak, że jak są zimne to hamują średnio, ale jak są rozgrzane to bardzo ładnie.. :)

Mówisz teraz o samych tarczach ? czy od razu zaciski trzeba zmienić ? :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mówisz teraz o samych tarczach ? czy od razu zaciski trzeba zmienić ? :P

Oczywiście zestaw tarcze + zaciski..

F31 320d+