Skocz do zawartości

Zmiana Kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Zakupiłem drugą kierownice(sportową).Niewiem jak zdjąć tą seryjną.Mam e-36,kierownice cztero ramienną(taką która pośrodku nie ma naklejki a jedynie znaczek tak jak by wyryty :D )Mam poduszke,wiem że trzymają ją z tyłu dwie śruby.Jakim kluczem trzeba je odkręcić?Odpiąć akumulator?Jeśli chodzi o reszte to wiem co i jak.Niewiem tylko jak poduche wymontowąc.Pozdrawiam
Opublikowano
Siemana. Ustaw sobie kiere tak żeby po założeniu była prosto wyciągnij klucz ze stacyjki, odkręć dwa torksy * z tyłu odłącz AIR BAG tylko powoli i ostrożnie bez gwałtownych ruchów :mrgreen: pod nim jest śruba na klucz 17 z prawym gwintem po jej odkręceniu kiera powinna zejść . Bez obawy AIR BAG to nie BOMBA :cool2:
Opublikowano
Zrobiłem wszystko co jest wyżej opisane ale pojawił sie problem.Do kierownicy biegnie jeszcze jeden podwójny kabel(niebieski i brązowy-na końcu są owinięte jakąś izolacją albo czymś takim podobnym i robi sie z nich jeden-w każdym razie widać że tak jest od nowości nikt nie majstrował)-niewiem czy zostane zrozumiany,mam na dzieje że tak.Nie moge wyjąć tego kabla,niewiem czy ten kabel trzeba uciąć,on jest od klaksonu??Co zrobić.Zaznaczam że airbag zdjąłem,śrube odkręciłem i kierownica normalnie wyszła,tylko został ten podwójny kabelek.Pozdrawiam