Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już moje któreś podejście i za każdym razem ISTA nie chce odpalić. Wszystko robie wg instrukcji z bimmerpark.pl i za każdym razem ten sam błąd niestety nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. może ktoś doradzi?

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3

Podpis problemu: 01: ISTAGUI.exe

Podpis problemu: 02: 4.1.21.17412

Podpis problemu: 03: 57bef91b

Podpis problemu: 04: ISTAGUI

Podpis problemu: 05: 4.1.21.17412

Podpis problemu: 06: 57bef91b

Podpis problemu: 07: 4cd

Podpis problemu: 08: 2e

Podpis problemu: 09: System.MissingMethodException

Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje 1: 0a9e

Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Dodatkowe informacje 3: 0a9e

Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

E36 M54b25 - Drift&Fun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VC redist i net framework zainstalowane?

W folderze ista jest folder SQLiteDbs. Jak wygląda jego zawartość?

Opublikowano

Wszystko z folderu pre install jest zainstalowane, biblioteki dodane. W folderze SQLiteDds mam

DiagDocDb.sqlite

streamdataprimitive_ENGB.sqlite

streamdataprimitive_OTHER.sqlite

xmlvalueprimitive_ENGB.sqlite

xmlvalueprimitive_OTHER.sqlite

Nie mam pojęcia co może być nie tak, z tego co tak czytam to problem jest z framework. mam wersje 4.5, probowalem z innymi i nic. Nawet antyriwursem sprawdzalem czy cos mi nie szkodzi i nic..

E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano

Mam, 4.5.2, pobierałem ze strony microsoftu, myslałem że to jest najnowsza.

@edit

Pobrałem 4.8 i działa, dziwne, że ten 4.5 z paczki nie jest kompatybilny, jak i 4.5 ktory proponuje microsoft. dzięki

Przy okazji zapytam, dlaczego nie mam opcji silnik w funkcjach serwisowych? Mianowicie chodzi o ograniczenie egr

E36 M54b25 - Drift&Fun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam, 4.5.2, pobierałem ze strony microsoftu, myslałem że to jest najnowsza.

@edit

Pobrałem 4.8 i działa, dziwne, że ten 4.5 z paczki nie jest kompatybilny, jak i 4.5 ktory proponuje microsoft. dzięki

Przy okazji zapytam, dlaczego nie mam opcji silnik w funkcjach serwisowych? Mianowicie chodzi o ograniczenie egr

Ostatnia ista, która umożliwiała ograniczenie EGR to wersja 4.01

Opublikowano

Jak nie masz opcji silnik w funkcjach serwisowych, to spróbuj może w: Czynności (Vehicle management) > Wyszukiwanie tekstu (Text Search) > wpisać część lub całość Exhaust-gas recirculation - nie pamiętam jak jest przetłumaczone na polski (możesz zmienić język na EN w ustawieniach jakby coś) > i powinno znaleźć funkcję ABL Exhaust-gas recirculation.

Ta wyszukiwarka powinna znaleźć też inne interesujące czynności, jakby czegoś znowu brakowało, tylko trzeba pogłówkować z wpisywanymi nazwami/pojedynczymi słowami.