Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w X5 która ostatnio kupiłem wyświetlany jest komunikat

Niveauregulierung inaktiv problem polega na tym,że w samochodzie jest zamontowane zwykle sprężynowe zawieszenie. Miał może ktoś podobny problem ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sprawdziłem po nr Vin i jest tam jakaś wersja Sport i nie wiem czy jest to pneumatyczne czy sprężynowe .Jak to można sprawdzić ?
Opublikowano
Ogólnie w samochodzie zamontowane są sprężyny , brak kompresora w bagażniku, brak jakiegokolwiek przełącznika lub śladu po nim w środku samochodu. Jest jakaś możliwość sprawdzenia jakiego typu było zamontowane fabrycznie zawieszenie ? Nie jestem pewien ale czy pneumatyczne nie występowało jako dodatkowa opcja i nie było by wyszczególnione na liście wyposażenia która uzyskałem po nr Vin?
Opublikowano

Jak rozkodujesz VIN to będzie widać jakie ma być zawieszenie. Raczej nie ma możliwości aby w samochodzie było coś fabrycznie zamontowane jeśli nie wynika to z VINu. Przy NIVO przełącznika w samochodzie i tak nie ma bo samopoziomujące się zawieszenie ma tylko poduchy z tyłu i nic się nie reguluje.

Może ktoś probował coś kodować w modułach samochodu i dodał wyposażenie w NIVO.

Połączył bym się np. Istą i sprawdził czy nie są „podwieszone” moduły z którymi nie ma komunikacji.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
No są podwieszone moduły z którymi nie ma kontaktu.wie ktoś może jak je usunąć ? Lub chociaż komunikat z wyświetlacza ponieważ problem z przeglądem :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
każdy z INPA powinien dać radę
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Raczej INPĄ nie usuniesz wyposażenia ale nie jestem na 100% pewny.

Sam bym chciał usunąć kilka gratów (z wywalonego audio) bo przy diagnostyce ISTĄ bardzo długo czeka na komunikację tylko po to aby stwierdzić że się nie da :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja akurat nivo dołożyłem bo pomimo kosztów utrzymania nivo wyższych niż sprężyna oszczędza się dużo na oponach - wytrzymują dłużej jak ktoś jeździ załadowanym autem trasy.

Dokodował mi to gość z INPA (miał też chyba NCS) w 5 minut. Łącznie z ustawieniem zawieszenia

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 4 miesiące temu...