Skocz do zawartości

bicie i drgania w aucie przy 130km/h.POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem.kiedy rozpedzam sie moja betka przy 130 zaczynaja mi jakby bic kola i sa drgania w aucie.bylem w wulkanizacji i sprwadzili mi kola po czym powiedzieli ze sa dobrze wywarzone.poza tym zauwazylem ze jedna felga z przodu jest delikatnie pospawana.czy moze to byc kwestia regeneracji czy cos innego?PROSZE O POMOC!!! :?:
Opublikowano

o biciu ukladu kierowniczego bylo juz setki razy.

:search:

poza tym czesciowo sam udzieliles juz sobie odpowiedzi

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano
Hej ja stawiam na sworznie wahacza. Stała przypadłosc BMW :( . Tzn przynajmniej u mnie bylo cos takiego a objawy mialem identyczne tylko ze autko zaczynalo wariowac juz przy 100 km/h. Jak masz jakiegos zaufanego mechanika to niech ci sprawdzi te przednie sworznie (najczesciej padaja zewnetrzne, ale nie wiem czy przy piątkach sa wogole po 2 na strone).
Opublikowano

to sa alu felgi 18" i nie sa orginalne od bmw.nie wiem czy to wina tylniego zawieszenia bo to glownie kiera mi drga.a w wulkanizacji powiedzieli ze to raczej nie kola bija bo sa dobrze wywarzone.najlepiej w piatek pojade na stacje diagnostyczna i powiem zeby mi to sprawdzili.

jest jeszcze jedna sprawa bo na wolnych obrotach delikatnie kuleje a moc ma dobra.moze to byc wina swiec?pozdro