Skocz do zawartości

bicie i drgania w aucie przy 130km/h.POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem.kiedy rozpedzam sie moja betka przy 130 zaczynaja mi jakby bic kola i sa drgania w aucie.bylem w wulkanizacji i sprwadzili mi kola po czym powiedzieli ze sa dobrze wywarzone.poza tym zauwazylem ze jedna felga z przodu jest delikatnie pospawana.czy moze to byc kwestia regeneracji czy cos innego?PROSZE O POMOC!!! :?:
Opublikowano

o biciu ukladu kierowniczego bylo juz setki razy.

:search:

poza tym czesciowo sam udzieliles juz sobie odpowiedzi

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano
Hej ja stawiam na sworznie wahacza. Stała przypadłosc BMW :( . Tzn przynajmniej u mnie bylo cos takiego a objawy mialem identyczne tylko ze autko zaczynalo wariowac juz przy 100 km/h. Jak masz jakiegos zaufanego mechanika to niech ci sprawdzi te przednie sworznie (najczesciej padaja zewnetrzne, ale nie wiem czy przy piątkach sa wogole po 2 na strone).
Opublikowano

ja w pierwszej kolejnosci wymienilbym ta pospawana felge.

jak tego nie zrobisz, to nie ma co zagladac dalej...

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano
Witam bicie powyżej 130 to problem z tylnim zawieszeniem 90 to przód jakie masz felgi metal czy alu .
Opublikowano
  • Autor

to sa alu felgi 18" i nie sa orginalne od bmw.nie wiem czy to wina tylniego zawieszenia bo to glownie kiera mi drga.a w wulkanizacji powiedzieli ze to raczej nie kola bija bo sa dobrze wywarzone.najlepiej w piatek pojade na stacje diagnostyczna i powiem zeby mi to sprawdzili.

jest jeszcze jedna sprawa bo na wolnych obrotach delikatnie kuleje a moc ma dobra.moze to byc wina swiec?pozdro

Opublikowano

Ważne jest przy nie oryginalnych aby pierścień środkowy felgi ciasno nachodził na rant piasty,bo jak jest choć mały luz koło nie ma centrowania i pojawiają się bicia,u mnie w przedziale od 80-120km/h były.

po kupnie pierścieni centrujących problem znika.