Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam i ja. Moje pierwsze BMW. Tak jak pisałem w innym wątku, zamówienie 30.07, odbiór 29.09.

Fotki:

4b204a0b7eb21f03.jpg

9857db86e163e971.jpg

Specyfikacja:

4b0f48449bb7c0d0.jpg

I pierwsze spostrzeżenia po przejechaniu niespełna 1500 km.

Żałuję, że na tym "pseudozaoszczędziłem":

1. Sensatec na desce - podstawowa deska jest bardzo słaba i w wyglądzie i w dotyku. Jakoś nie zwróciłem na to uwagi - pewnie dlatego, że demówka miała sensatec :cry2:

2. Galwanizowane przyciski - podobnie jak wyżej. Niby detale, ale te 500 zł przy całej kwocie to nie byłaby fanaberia.

Nie żałuję:

1. LASERY!!! - te światła robią robotę (nawet jak same lasery się nie załączają i świecą tylko ledy). Mam porównanie do Volvo, Mazdy, Oplowskich Intelliluxów i VW. Jak dla mnie do tej pory bawarskie najlepsze. No i wyglądają zacnie.

2. IDrive7 - szybki do nauczenia.

3. Touchpad z pokrętłem - że audi od tego rozwiązania odchodzi, to dla mnie wielka zagadka. Świetne rozwiązanie i elegancko leży "pod ręką".

4. HK przy odpowiednich ustawieniach fajnie gra.

Czego brakuje:

1. Jednak lędźwi - nie zamówiłem z powodu restrykcji.

Poza tym przy docieraniu silnika, czyli jazda 140-160 km/h na eSkach i autobanach spalanie 8-8,5 literka to dobry wynik. Fajnie zestrojony jest silnik ze skrzynią - raptem 2,5 tys obrotów przy prędkości 180.

Gdzieś tu na forum czytałem o kącie nachylenia przedniej szyby, że przez niego dużo więcej owadów się przykleja. Mam wrażenie, że rzeczywiście tak jest.

Opublikowano
No kawał fury :cool2: , zazdro :D . Szybko poszło od zamówienia , gratulacje :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szerokości życzę, fajny konfig.

Ale gafa z galwanizacja hehe, pierdola ale fajna, Ledzwie mam i raz tylko ustawiłem...

Jak mówisz lasery i hk must have i prawilny motor!!!

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Galwanizacja wygląda jak radio od ruskich z targu. Wybierałem to do póki nie zobaczyłem na żywo na przelącznikach szyb wygląda tragicznie. Dobrze wygląda tylko na przyciskach od zamykania i otwierania bo pasuje do klamki.
  • 2 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Co to za powłoka? Mega fajne szkiełko :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
No faktycznie fajnie się szkli :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulację. Niech dobrze służy. Fajny kolor, ba, silnik to klasa sama w sobie :cool2:

Przyciski zwykłe na galwanizowane pewnie da się przemienić? Jakby ten szczegół mocno ci doskwierał :8)

Benzyna zamiast krwi...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Z brakiem galwanizowanych przycisków można żyć :D

Podejrzałem jak wyglądają u kolegi w X6 - no na kolana nie powalają.

Galwanizowane przyciski obejmuja tylko lewą stronę w boczku kierowcy? Jak tak to komplet mozna teraz złapać za 139 zł i chyba sobie dołożę.

Opublikowano

Galwanizowane przyciski obejmuja tylko lewą stronę w boczku kierowcy? Jak tak to komplet mozna teraz złapać za 139 zł i chyba sobie dołożę.

gdzie ? :)

Opublikowano

gdzie ? :)

Wydaje mi się, że powinno pasować :)

https://allegro.pl/oferta/panel-sterowania-szyb-6847099-bmw-x3-g01-x4-g02-11953113998

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy galwanizowanych przełącznikach masz też galwanizowane przyciski od szyb w pozostałych drzwiach. Jak to będzie wyglądać jak tylko u kierowcy będą srebrne. Poza tym przy tej opcji masz też galwanizowany przycisk zamykania i otwierania zamków.

A tak już po trzecie wygląda to tandetnie. Zastanawiałem się nad tym ale jak zobaczyłem na żywo to zrezygnowałem przy zamówieniu.

Do niczego to nie pasuje i wygląda jak ruskie radio z targu.