Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kiedy wkladam klucz do zamka bagaznika - nie otwiera mi on klapy. Dostalem sie do zamka, popsikalem, wyczyscilem i dalej nic. Kiedy krece kluczem, chodzi tam jeden element, ale nic poza tym sie nie dzieje. Cieglo zamka nie chodzi wogole...Co jest grane?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nie otwiera ani elektrycznie, ani mechanicznie ? Cięgno chodzi tylko gdy pokonasz opór - otwieranie mechaniczne. Jeśli elektrycznie nie otwiera to przejrzyj kable w klapie.
Opublikowano

z pilota - jak klikne przycisk na kluczu, to otwiera.

Jak wloze klucz do zamka w klapie - klucz okrecam na lewo i prawo (swobodnie) ale klucz nie odblokowuje klapy (nie otwiera jej)

• Moderatorzy
Opublikowano

Z pilota tak, jasne :D ale kluczykiem powinno być otwieranie elektryczne (daje sygnał do siłownika), a jak nie masz prądu, przekręcisz dalej (90 stopni od pionu) pokonując opór wtedy mechanicznie ciągniesz za zamek. Jak nie działa elektrycznie z kluczyka to pewnie kable w klapie przetarte. U mnie elektrycznie też nie działa, ale jakoś nigdy się za to nie zabrałem. Jeśli nie możesz przekręcić dalej, żeby otworzyć mechanicznie to pewnie się zapiekło od nieużywania.

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DL81-EUR-04-2002-E39-BMW-530d&diagId=41_0055