Skocz do zawartości

Przeciekające drzwi, mokra podłoga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, leje mi się woda pod podłogę z drzwi gdy myje auto. Bardzo mokra jest gąbka. Pierwsze myślałem że to ta mata wygłuszającą więc podkleiłem ją u dołu. Zobaczyłem jednak że woda leje się z dziur tam gdzie wchodzą kołki od boczku drzwi. Gdy odkleiłem trochę tej maty i druga osoba polewała wodą z myjki bliżej lusterka to wtedy strasznie lała się woda przez drzwi aż zaczyna kąpać tymi otworami na kołki, dodam że woda w drzwiach nie stoi. Czego to może być wina?
Opublikowano
No pewnie kołków, nowe wiele nie kosztują, wymień i zobaczysz efekty.
Opublikowano
  • Autor
Zamówiłem właśnie 20szt. I będę wymieniac ale czy to normalne że tak woda leje mi się wewnątrz drzwi?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Uszczelki okien zawsze trochę puszczają, po to na dole drzwi są otwory które normalnie wodę odprowadzają za uszczelką drzwi na progi.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Sam zobaczysz jaka będzie różnica w grubości materiału który jest na kołkach, ja uszczelniając mate (bo też mi się lało do środka) profilaktycznie wymieniłem wszystkie kołki.
Opublikowano
nie widziałem głupszego rozwiązania, niż to zastosowane w e9x - a jeździłem też m.in. Alfą Romeo, więc coś nt durnych rozwiązań wiem :lol: żeby w drzwiach, które nie są bezramkowe, woda lała się do wnętrza to już serio trzeba nawymyślać, brawo BMW (w moim też musiałem wymienić taśmę butylową)
Opublikowano
  • Autor
uszczelniłem tą matę silikonem oraz wymieniłem kołki na nowe (różnica w grubości uszczelek ogromna) i teraz już nic nie cieknie wszystko jest git