Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW 520 , 12v , z roku 89 , przebieg 250 kkm

Ostatnio zalałem bak do pełna , wyzerowałem licznik , po tygodniu licznik wskazywał 104,5 km a paliwa dolałem 16,15 litra

z tego wychodzi spalanie ok 15,5 l/100km , czy to normalne spalanie w mieście ??

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Jak na jazdę po Wrocku to chyba mieścisz się w normie. Zależy od korków i Twojej nogi, ale jest to normalne spalanie jak na jazdę po dużym mieście.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
BMW 520 , 12v , z roku 89 , przebieg 250 kkm

Ostatnio zalałem bak do pełna , wyzerowałem licznik , po tygodniu licznik wskazywał 104,5 km a paliwa dolałem 16,15 litra

z tego wychodzi spalanie ok 15,5 l/100km , czy to normalne spalanie w mieście ??

Jak dla mnie to w miarę "normalne" spalanie. Tico czy punto to to nie jest więc więcej ssie.

Ja jak mam blisko 100% tras po tym samym mieście co Ty, to spalanie wygląda podobnie ok.16dm3/100km (przy gazie i sekwencji), trasa (Kotlina Kłodzka czy Jeleniogórska) to ok. 10-12 a wczasy PL-HR-PL to "total wyszło mi 10l/100km.

Sam się sobie dziwiłem dlaczego tak dużo, ale odległość 9km Psiak - Cetntrum po 15:00 robię w 50-60minut. A żonie w lanku 1500 zassa podobnie bo do 13 l/100 km gazu.

Więc się nie przejmuj.

Powodem do niepokojów może być trasa np Wro-JG i spalanie pod 16-20l/100km przy "normalnej" jeździe.

Pozdrawiam

Darek