Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Przyszła kolej na mnie... Autko zamówione koniec maja - odebrane koniec sierpnia (klasyczne 3 miesiące) ;)

Mój poprzedni samochód to Volkswagen Passat 1.4tsi 125KM i powiem jedno, jak dla mnie jest przepaść. Wszystko oprócz ilości miejsca na korzyść BMW.

Nie twierdze, że Passat z tym silnikiem jest zły. To było zwykłe poprawne auto do jazdy od punktu A do B.

BMW jak dla mnie ma to coś, co powoduje że tylko czekam na kolejny wyjazd :)

W automatycznej skrzyni biegów jestem zakochany, prowadzenie ekstra (zwykłe zawieszenie), resorowanie na 17 calach bardzo dobre. Fotele bardzo wygodne (75kg / 175cm), system audio HIFI gra na 4 z plusem - polecam.

Silnika prawie nie słychać przy spokojnej jeździe, wyciszenie (szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej) miód - malina.

Odnośnie dynamiki - nie wypowiadam się, samochód na dotarciu. Myślę, że będzie spoko.

Ciąg dalszy opisu nastąpi... ;)

A0nwhnH.jpg

TkhQqcK.jpg

0rqnUJx.jpg

Opublikowano

Gratulacje :cool2:

Masz na wyposażeniu coś z restrykcyjnych tematów? Te 3 miesiące oczekiwania to i tak niezbyt długo jak na obecne standardy. Kolor bardzo nietypowy jak na 3er więc na bank będzie się rzucał w oczy :8)

Opublikowano
Gratulacje :cool2:

Masz na wyposażeniu coś z restrykcyjnych tematów? Te 3 miesiące oczekiwania to i tak niezbyt długo jak na obecne standardy. Kolor bardzo nietypowy jak na 3er więc na bank będzie się rzucał w oczy :8)

Niestety musiałem zrezygnować z Harmana, ale HIFI gra spoko.

Do wersji Sport Line dorzuciłem

* Lasery

* Szyby

* Lędźwie

* Lusterka

* HIFI

* Kierownica M

* Listwy aluminium

* Pakiety Gwarancji i Serwisu

Na razie jestem spełniony. Na początku chciałem wyrwać 3 w cenie doposazonego Golfa tj. ok 130k, finalnie zmieściłem sie w 150k i jestem dumny z zakupu :)

Opublikowano
Super wyglada.

Ale ciekawostka, ze masz zwykle zegary - ostatnio wszyscy mieli upgrade do Virtual Cockpit.

Dziękuję.

Moje autko nie posiada nawigacji, więc pewnie to jest powodem. Osobiście wolę standardowe zegary.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratuluję zakupu , i koszula dobrana do koloru auta..szacun :wink:
Opublikowano
Szkoda, że tak mało włosów na głowie... ;) Dziękuję, zastanawia mnie tylko stabilności przy wyższych prędkościach. Muszę, Żona namówić na jakiś wypad :norty:
Opublikowano
Szkoda, że tak mało włosów na głowie... ;) Dziękuję, zastanawia mnie tylko stabilności przy wyższych prędkościach. Muszę, Żona namówić na jakiś wypad :norty:

Znam to uczucie :) Każdy pretekst jest dobry żeby gdzieś jechać :D

Opublikowano
Rozglądam się za oponami zimowymi, ale nigdzie nie mogę uzyskać informacji czy opony bez homologacji maja wpływa na gwarancję i ubezpieczenie auta...
Opublikowano
Rozglądam się za oponami zimowymi, ale nigdzie nie mogę uzyskać informacji czy opony bez homologacji maja wpływa na gwarancję i ubezpieczenie auta...

A w Twojej wersji masz opony typu RF ?

Jeżeli tak, to one podobno nie lubią przekładania z felgi na felgę co pół roku, więc dobrze jest mieć na zimę drugi komplet felg z oponami i przekładać całe koła.

Opublikowano
Właśnie nie mam RF. Mam zwykle opony Michelin Primacy 4. Chciałem brać ma zimę Michelin Alpin 6, ale okazuje się że nie mają homologacji BMW... W moim rozmiarze 225/50 R17 posiadają tylko 2 modele non RF, które nie zaspakajają moich zimowych ambicji ;) A Ty do swojej maszynki coś wybrałeś?
Opublikowano
Właśnie nie mam RF. Mam zwykle opony Michelin Primacy 4. Chciałem brać ma zimę Michelin Alpin 6, ale okazuje się że nie mają homologacji BMW... W moim rozmiarze 225/50 R17 posiadają tylko 2 modele non RF, które nie zaspakajają moich zimowych ambicji ;) A Ty do swojej maszynki coś wybrałeś?

U mnie RF. Letnie mam - Z przodu 225/40 R19, z tyłu 255/35 R19 na oponach GoodYear

Zimówki będę szukał 18" 225 z przodu i z tyłu bo na zimę lepiej mieć równą szerokość laczka. W ASO taki komplet z felgami kosztuje 10k PLN i oponami z tego co pamiętam Bridgestone.

Opublikowano

Takie rzeczy nie na moją kieszeń. Jeszcze biję się w myślach, czy nie brać z dobrym rabatem 16" felg z oponami z ASO, ale raczej nie zrobię tego mojemu autku... Sam też chyba nie przeżyje wyglądu :)

Zamówię poprostu oponki premium za 2,5k i będę jeździł na wymiany...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratulacje. Fajna pomarańczka na tle innych kolorów :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Też się nie spodziewałem, że będzie tak fajnie wyglądać w tym kolorze :cool2: :) . Gratulacje i zadowolenia z użytkowania :D
Opublikowano

Dziękuję. Ten kolor to była miłość od pierwszego wejzenia, teraz moje uczucie rośnie wraz z przejechanymi kilometrami :)

Jak bezawaryjność dopisze, zapowiada się długi związek :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli do końca leasingu i pół roku dłużej ? też lubię takie związki :wink: :lol:

Opublikowano

Czyli do końca leasingu i pół roku dłużej ? też lubię takie związki :wink: :lol:

Już nasz kochany Pan Premier zadba w złotym ładzie, aby związki trwały dłużej niż leasing + połówka... :nienie:

Opublikowano

Wymień olej po dotarciu

Skróć interwały olejowe

Auto posłuży długie lata. Ja tam chcę swoim trochę pojeździć, tym bardziej że samochody zamieniają się w jeżdżące tablety (C-klasa)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już nasz kochany Pan Premier zadba w złotym ładzie, aby związki trwały dłużej niż leasing + połówka... :nienie:

oby żeby nie było jak przed ołtarzem : nie opuszczę cię aż do śmierci :lol:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
No fajnie mieć wreszcie kolegę z tym samym kolorem. Ja nawet nie miałem gdzie zobaczyć pomarańczy przed zamówieniem i spędziłem dziesiątki godzin na necie wyszukując każde możliwe zdjęcie w różnym świetle:) Ale decyzja w 100% trafiona. Każdego dnia cieszy mnie ten kolor. A dodatkowo i ludziom bardzo się podoba. Zakładam, że nie masz XDrive więc oponki premium bez RF i bez homologacji dadzą radę.