Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam pytanie , czy miał ktoś podobną sytuację. Nabyłem nowe BMW G20 na leasing wkład własny 15 tyś + co miesiąc 3 tyś na 4 lata, rok użytkowałem ...pewnego dnia spadło mi drzewo na auto i ubezpieczyciel stwierdził szkodę całkowitą. Miałem do auta wykupiony pakiet serwisowy dodatkowo. BMW twierdzi , że w takim wypadku przepadło czy można coś wywalczyć z tym?

Edytowane przez michal007s
Opublikowano
Witam

Mam pytanie , czy miał ktoś podobną sytuację. Nabyłem nowe BMW G20 na leasing wkład własny 15 tyś + co miesiąc 3 tyś na 4 lata, rok użytkowałem ...pewnego dnia spadło mi drzewo na auto i ubezpieczyciel stwierdził szkodę całkowitą. Miałem do auta wykupiony pakiet serwisowy dodatkowo. BMW twierdzi , że w takim wypadku przepadło czy można coś wywalczyć z tym?

No ok, spadło drzewo, szkoda całkowita. Tylko co ma do tego pakiet serwisowy ?

W leasingu przy szkodzie całkowitej nie ratuje Cię nawet ubezp AC, W takiej sytuacji tylko ubezpieczenie GAP które wyrówna wartość pojazdu do kwoty zakupu z faktury.

Opublikowano
Autorowi chyba chodziło o możliwość odzyskania kasy za wykupiony pakiet serwisowy w przypadku jego niewykorzystania bo auto skasowane ...
Opublikowano
Jeżeli masz GAP i pakiet serwisowy miałeś na fakturze zakupu samochodu to nie powinien to być problem, jeżeli dokupiony później to moim zdaniem powinni zwrócić proporcjonalnie niewykorzystany okres pakietu. Zapytaj w innym dealerstwie o hipotetyczną sytuację na podstawie swojej i ciekawe co odpowiedzą :)
Opublikowano

Dealer stoi/stał na stanowisku, że opłata za taki pakiet nie podlega zwrotowi.

Szkoda całkowita to nie kasacja, pakiety są przypisane do auta i przydadzą się następnemu posiadaczowi :8)

Opublikowano
Autorowi chyba chodziło o możliwość odzyskania kasy za wykupiony pakiet serwisowy w przypadku jego niewykorzystania bo auto skasowane ...

Bardzo bym się zdziwił jakby coś odzyskał z wykupionego pakietu. To jakby chciał zwrot kasy za zużyte opony, że zjechane tylko w 5% więc można zrobić 60 tys km jeszcze na nich.

Według mnie nie ma szans na jakikolwiek zwrot. Wykupione, zapłacone Pa...

Opublikowano

Bardzo bym się zdziwił jakby coś odzyskał z wykupionego pakietu. To jakby chciał zwrot kasy za zużyte opony, że zjechane tylko w 5% więc można zrobić 60 tys km jeszcze na nich.

Według mnie nie ma szans na jakikolwiek zwrot. Wykupione, zapłacone Pa...

Nie wiem jak jest w przypadku umów serwisowych w BMW. W innych markach umowę można zerwać i odzyskać pieniadze za niewykorzystany okres proporcjonanie do przebiegu. Pobierana jest opłata manipulacyjna np 10-20% wartości pakietu.

BTW.

Przy szkodzie całkowitej przysługuje zwrot skłądki AC za niewykorzystany okres.

• 1 miesiąc temu...