Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

jestem na etapie wybierania dodatków do nowej X4 i zastanawiam się nad nagłośnieniem i być może co jest z tym związane również wyciszeniem.

Otóż w konfiguratorze są takie dwie opcje

- Zestaw głośnikowy HiFi

- Szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej

Moje pierwsze pytanie - czy są problemy z wyciszeniem X4 i staje się mega głośno powyżej powiedzmy 160km/h, czy to raczej taki dodatek w stylu podwyższenia komfortu, np. słuchania muzyki?

I tutaj drugie pytanie, dot. HiFi - wiem, że to może być bardzo subiektywne, ale czy jest duża różnica zestawu HiFi w stosunku do standardowych głośników? Dodam, że nie jestem żadnym audiofilem, ale może warto.

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Opublikowano

Hifi to minimum co musisz zamówić. Bazowe audio jest jak w polonezie.

Szyby dźwiękoizolacyjne to też musothave. Nawet z nimi słysząc szum powietrza od lusterek i słupków przy wyższych prędkościach

• Lubię to 1
Opublikowano

jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje - pakiety serwisowe, czy warto, jeśli nie planuję dużych przebiegów rocznych - max 20kkm przy silniku 30d.

Jest to ostatni element mojej układanki konfiguracyjnej ;)

Poradzicie?

Opublikowano
jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje - pakiety serwisowe, czy warto, jeśli nie planuję dużych przebiegów rocznych - max 20kkm przy silniku 30d.

Jest to ostatni element mojej układanki konfiguracyjnej ;)

Poradzicie?

Wg mnie się nie opłaca, bo przeglądy i tak robisz zgodnie z komputerem co 20 a nawet 30k km. Wg mnie lepiej to robić samemu. Na pewno lepiej sobię wziąć rozszerzoną gwarancję.

Taki pro tip: lepiej BSI (jesli sie zdecydujesz) oraz BRI zamawiać do 3 miesiecy po zakupie auta, wtedy ich wartość nie wchodzi do ubezpieczenia i nie podnosi sztucznie wartości samochodu. Dzięki temu składkę będziesz miał ciut niższą.

• 2 lata później...
Opublikowano

podłącze się w temacie odnośnie szyb akustycznych.. 

Jedyny hałas (przy wyższych prędkościach) jaki słyszę to bezpośrednio od szyb bocznych (czołowa jest OK). Czy w takim razie ma sens wymiana samych szyb w drzwiach na akustyczne? Odczuję różnicę? I czy wystarczy wymiana samych "szkieł" czy jeszcze coś dochodzi w stylu uszczelki, prowadnice, nie wiem.. siłownik jakiś? 

Robię audio i tak pojawił się temat wyboru zakresu dodatkowego wyciszenia, i tak jeżdżę od paru dni i analizuję, i szczerze hałas tylko z szyb mi przeszkadza.