Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie działa mi centralny zamek w module komfortu. Sprawdzałem ten moduł i we wtyczce X253 nie ma prądu w białym i czarnym kablu a wydaje mi się że to będzie od centralnego zamka. Wymienić moduł czy sprawdzić te kable?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co się konkretnie dzieje? Całkiem martwy czy nie działa z pilota, z kluczyka?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli rolzumię że kluczykiem zamyka i otwiera wszystkie drzwi, klapę i klapkę wlewu paliwa. Próbowałeś dokodować kluczyk? Wersja touring czy sedan? Jaki rocznik auta?
Opublikowano
Tak kluczykiem wszystko zamyka i otwiera. Kupiłem nawet nowy kluczyk i próbowałem go zakodować ale nic z tego. Jest to sedan. Rok 1996
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Kluczyk jest na podczerwień czy radiówka? Sprawdź bezpieczniki w bagażniku, jak wszystkie ok a jest to wersja radiowa pod tapicerką prawego tylnego słupka jest wzmacniacz antenowy z odbiornikiem pilota. Edytowane przez szumrak
Opublikowano
Radiówka, wzmacniacz antenowy rownież sprawdzałem i wszystko ok. Sprawdzałem prądy w nim to na kliknięcie pilota napięcie nie spadało.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Przewód biały z szarym paskiem ze wzmacniacza do GM X332 steruje centralnym. Jak masz uszkodzony któryś zamek (w sensie krańcówkę to nie zakodujesz kluczyka. Sprawdź przewody na przepuście klapy i upewnij się że klapkę paliwa też zamyka. Kupiłeś auto z tą usterką czy stało się tak w trakcie użytkowania? Auto z Europy czy USA? (Są inne częstotliwości pilotów)

IMG-20210809-135520.jpg

IMG-20210809-135624.jpg

IMG-20210809-140038.jpg

Edytowane przez szumrak
Opublikowano
Żaden zamek nie jest uszkodzony. Samochód zakupiony z usterką. Auto z Europy i kluczyk również jest tej samej częstotliwośc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź przewody na przepuście. I czy we wtyczce od odbiornika masz zasilanie. Wtyczka 3 pin. Przewód czerwony z czarnym paskiem 12v (bezpiecznik w bagażniku F53) na środkowym pinie masa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie widać zdjęcia, podaj numer ze wzmacniacza, lub skorzystaj na imgbb i tam wybierzesz full linked coś tam i wklej linka.

Wzmacniacz powinien byc na prawym słupku.

Opublikowano (edytowane)
Jest tylko wzmacniacz z lewej strony, ponieważ z prawej strony jest moduł od ogrzewania tylnej szyby. I w lewym słupku nie dochodzi prąd do brązowego kabla z czarną wtyczką jak widać na zdjęciu Edytowane przez Bajeczny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Na lewym masz wzmacniacz antenowy radia z podgrzewaniem szyby, na prawym odbiornik od pilota i chyba jakiś filtr przeciwzakłóceniowy. Na czarnym jest masa, na czerwonym 12v.

Czyli jak dasz miernik na czarny i czerwony to ma pokazać koło 12v.

Edytowane przez szumrak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób lepsze zdjęcie żeby napisy było widać lusterko wewnętrzne nie ma czasem czerwonej kopułki od spodu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz tam jakiś wolnych wtyczek? Bo wygląda że nie ma tam odbiornika.

Widzę jedną wolną od szyby, w szybie jest antena.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli masz na myśli ten czarny moduł którego zdjęcie wysłałeś to w nim nie ma odbiornika.

Może masz go w lewym błotniku w bagażniku. Lub ktoś założył lusterko wewnętrzne z odbiornikiem.

Najszybciej znajdziesz odbiornik jak pójdziesz po białym przewodzie z szarym paskiem od GM X332 pin 13.

Edytowane przez szumrak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takiego schematu niestety nie posiadam. Jedyne wyjście to lecieć po kabelku. Podaj Vin auta zobaczymy czy po rozkodowaniu miał pilota na wyposażeniu :)

Sprawdź czy we wtyczce X332 jest wogóle pin 13

Nie jestem pewien ale chyba pierwsze modele trafiały się bez pilotów. Bardzo możliwe że nie masz odbiornika a ktoś poprostu wymienił kluczyk.