Skocz do zawartości

Temperatura spadła ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Temperatura otoczenia spadła poniżej 10 stopni a moja Berta zaczeła fiksować objawia się to tym że rano odpalam chodzi normalnie ok 850 obrotów po 10 s. obroty spadają do ok 400 i zaczyna kulawić telepnie nią ze dwa trzy razy obroty wzrosną do 1200 na 3s. następnie opadną do ok 600 i już jest spoko. Wiecie może gdzie szukać przyczyny takiego zachowania ?
Opublikowano
A ja bym ci radził wyczyścić czujnik temperatury powietrza ten co do kolektorów jest przykręcony, jeśli są obklejone syfem to wytrzyj i powinno być lepiej, w przepływkach drut oporu też powinien być czysty i niczym nie obklejony,, korokowce raczej jeśli nikt w nie bez potrzeby łap nie włoży powinny chodzić wiecznie i naprawde potrafią wiele przerzyć..

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Silniczek krokowy czyściłem tak jak koledzy na forum radzą w benzynce całą noc potem szmatką do czysta i gotowe. Natomiast nie bardzo wiem jak wyglądają i gdzie szukać tych czujników w kolektorach
Opublikowano (edytowane)

Blaster, nie wiem czy zauwazyłes, ale kolega ma silnik M60 wiec Twoja liczba mnoga odnosnie kolektorów, przepływek czy krokowców jest raczej nietrafiona :lol:

Przepływka w M60 ma film ochronny, nie radze jej ruszać. Czujnik temperatury w kolektorze ssacym jest wkrecony z prawej strony tuz za przepustnicą.

Edytowane przez Frank