Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakiej zasadzie działa podświetlenie pokręteł nawiewu w kompaktach?

Ile żarówek( i jakich) mamy z tyłu i jak się do nich dobrać?

Bo ja niestety u siebie mam ciemność w tym miejscu :evil:

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Jesli tak samo jak w sedanie to zciagnij pokretla od nawiewu (uzyj troche sily), za nimi sa sruby. Sruby odkreca sie w lewo, potem sam zobaczysz ;-D
www.foto.gbart.pl
Opublikowano

RACZEJ WE WSZYSTKICH "3" JEST TAK SAMO

JA MAM COUPE IWYMIENIALEM PRZY WSZYSTKICH POKRęTłACH żARóWKI :8)

- zdejmujesz pokrętła wszystkie trzy

- odkręcasz dwie śrubki

- wyciągasz czarną osłąnę na której były pokrętła

I TYLE :mrgreen:

-=BAWARKA TO DOBRA PARA DLA MNIE -=

http://img512.imageshack.us/img512/2996/333333333yq4.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=43306&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Opublikowano

Ja odkrecilem te srobki dwie ale nic nie drgnęło nawet :/

a juz tym bardziej nie wiem jak zdjac ta czarna oslone. Przeciez te pokretla maja jakies ciegna wiec nie bedzie ich tak łatwo wyjac... :doh:

Ile jest tych zarowek z tyłu? I jakie to zarowki?

Opublikowano
Ja do tej zarowki dobralem sie pprzez wyciagniecie radia (latwiejszy dostep)...z tylu jest tylko jedna zarowka :duh: , ktora siedzi w plastikowej oprawce. Jaki to jest rozmiar zarowki to nie mam pojecia, ale powiem Ci ze jest ona naprawde mala :-/

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Ja do tej zarowki dobralem sie pprzez wyciagniecie radia (latwiejszy dostep)...z tylu jest tylko jedna zarowka :duh: , ktora siedzi w plastikowej oprawce. Jaki to jest rozmiar zarowki to nie mam pojecia, ale powiem Ci ze jest ona naprawde mala :-/

Dokładnie tak próbowałem, ona jest zaraz na górze między srodkowym a prawym pokrętłem? Odłączyłem od niej tylko kabelki ale nie mogę wykręcić oprawki... Takie to maleństwo :/

Jedna żaróweczka oświetla tam wszystko? :shock:

Opublikowano
A czy w wersji z klimą manualną te pokrętła od dmuchawy też powinny się świecić ? Na manualu świeci mi się przełącznik od szyby tylnej ,wewnętrzny nawiew, klima wlączenie.....A pod kratką nawiewy są pokrętła zimne ciepłe i 0- 1 nadmuchu które są też nie podświetlone ....
Opublikowano

Dokładnie tak próbowałem, ona jest zaraz na górze między srodkowym a prawym pokrętłem? Odłączyłem od niej tylko kabelki ale nie mogę wykręcić oprawki... Takie to maleństwo :/

Jedna żaróweczka oświetla tam wszystko? :shock:

Hmmm jak same kabelki wyciagnales to niedobrze...kabelki powinny wyjsc razem z oprawka...dokladnie 1 tyciutenka zaroweczka oswietla wszystko...alez te niemiaszki powymyslaly...bynajmniej nie trzeba duzo zarowek kupowac :lol:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Mówimy o kompakcie bez klimy ;)

Faktycznie jest oprawka z maleńką zarowka. Zabezpiecza ja malenki zaczep ktorego nie da sie odgiac bez ulamania :/

Jutro kupuje nową ;)

Opublikowano
Na jakiej zasadzie działa podświetlenie pokręteł nawiewu w kompaktach?

Ile żarówek( i jakich) mamy z tyłu i jak się do nich dobrać?

Bo ja niestety u siebie mam ciemność w tym miejscu :evil:

u mnie jest jedna zarowka i wyglada tak=> http://img181.imageshack.us/img181/6986/1001440tu6.jpg

zaroweczka mi pekla :)

cala oprawke sie wykreca

musze kupic nowa zarowke, ale chyba tylko w ASO taka znajde :roll: