Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Poruszyłem watek raz w szybkich pytaniach ale brak sensownych odpowiedzi. Niestety jest pedantem i w dotychczasowych moich samochodach moglem to kalibrowac np. Przez komputer serwisowy.

Sprawdzałem na jednej stacji na jednym „instrybutorze” i roznica to od 0,3 do 1 litra na niekorzyść komputera tzn. np. spalanie 9,8 na kompie, a po metodzie na piechote 10,5 :mrgreen:

Co zrobilem:

-umowilem sie na aktulizacje softu w ASO, nie pomoglo

- z roznymi aplikacjami do kodowania BMW nie znalazlem takiej funkcji

Co jeszcze mozna zrobic ? Jest jeszcze menu serwisowe, i cos takiego jak init bc range i nie wiem co to ? :mrgreen:

Pacjent 330i

Opublikowano
W starszych bemkach normalnie jest opcja w ista d (program serwisowy bmw) gdzie możesz korygować wskazania komputera. Więc zapytaj poprostu w serwisie o taką usługę.
Opublikowano
W starszych bemkach normalnie jest opcja w ista d (program serwisowy bmw) gdzie możesz korygować wskazania komputera. Więc zapytaj poprostu w serwisie o taką usługę.

aso nic nie wie na ten temat :mad2:

Opublikowano

F25 dawało się korygować samemu bardzo łatwo wchodząc w menu zegarów i widzę, że w serii G też jest takie menu z podobnymi funkcjami.

Popatrz filmiki z serii BMW hidden menu Gxx / fuel consumption correction...

Opublikowano
To jak capy nie potrafią się ista obsługiwać to proszę link do instrukcji zawstydź ich jest tam punkt na temat kalibracja spalania

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=302794

Z ukrytego menu też się powinno dać ale jak to zrobić w g20 to akurat nie wiem.

Wchodzilem w to ukryte menu, ale tam jest tylk0 reset bc i range. To zrobilem i nic to nie dalo. Zrobilem tez unlock menu , podakem kod i w umrytym menu tez nie ma kalibracji

Co do ista sprobuje im to wytluscic

• 5 tygodni później...
Opublikowano
To jak capy nie potrafią się ista obsługiwać to proszę link do instrukcji zawstydź ich jest tam punkt na temat kalibracja spalania

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=302794

Z ukrytego menu też się powinno dać ale jak to zrobić w g20 to akurat nie wiem.

Pokazalem to w we wszystko ASO w Wawie i kazdy mowil, ze to nie prawda, ze sie nie da, ze nie ma procedury serwisowej na to, ze tylko aktualizacja softu i ze trzeba czekac :mad2:

Wkur… sie i zadzwonikem do centrali bmw Polska, BARDZO mila obsluga, poprosila aby, to wydrukowal , umowila mnie na serwis w moim ASO i centrala kazala im to zrobic i narazie dziala :mrgreen:. Szok centraka pomogla :)