Skocz do zawartości

Problem z zegarami - nie wyświetlają się zielone kwadraciki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam problem z wskaźnikiem dotyczącym oleju / przebiegu - konkretnie chodzi mi o te znikające z czasem kwadraciki.

Wyświetla mi się tylko jeden kwadracik zielony / pomarańczowy i czerwony. Reszty zielonych nie widać. Inspekcja zresetowana - brak zmian.

Problem pojawił się jakiś czas temu - jednego dnia świeciły się wszystkie pola, kolejnego dnia już brakowało kilku zielonych, po kilku dniach znowu zapaliła się całość, a teraz to już całkowicie zgasły i nie pokazują się te zielone.

Robiłem test zegarów - również nie zapalają się te problematyczne zielona kwadraciki.

Ewidentnie coś w zegarach nie łączy - czy ktoś z Was miał może taki problem? Albo ma namiary na osobę, która byłaby to w stanie naprawić?

Ps. Tam gdzie brakuje kwadratów, pokazują się tylko te poziome linie, które są nad kwadratami - widać je na zdjęciu

11171467_10101970922856718_239497351_o-jpg.556145

Opublikowano
Pewnie słynna taśma odpowiadająca za brakujące piksele, tez tak kiedyś miałem w e39

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Taśma też obsługuje te zielone kwadraciki informujące o interwale olejowym po lewej stronie? Byłem przekonany, że taśmy są tylko przy tych ekranikach, gdzie wyświetla się przebieg / temperatura itd, a te kwadraty to jakimiś ledami są podświetlane.

A co do taśmy, to fakt faktem trochę mi pikseli poginęło... Jeśli jest to powiązane ze sobą to nawet lepiej :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak to wszystko jest na tasiemce. Tylko ta część gdzie biegi są wyświetlane jest na ledach.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Tak to wszystko jest na tasiemce. Tylko ta część gdzie biegi są wyświetlane jest na ledach.

W takim razie bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Byłem przekonany, że te kwadraty to też led.

Pozdrawiam serdecznie :)