Skocz do zawartości

Piasta kola czy moze pompa abs??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

W moim aucie podczas jazdy słysze dziwny dzwiek tak jakby cos ocieralo . dzwięk ten wydostaje sie z lewej strony(przód) . Szukalem na ten temat wypowiedzi i znalazlem ze moze to byc piasta(łożysko) niektózy pisza równiez ze w ten sposób załącza sie pompa ABSu. Tylko ze u mnie trwa to przez caly czas nie tylko po ruszeniu. Dzwiek ten narasta z predkaścią, od kiedy zakupilem auto mam niesprawny ABS (swieci sie kontrolka)

Czy moze to byc wina ABSu?? niechcial bym wydawac na marne piwniędzy kupując nową piaste wraz z łozyskiem.

Jak to sprawdzic?? Czuy mozna wyjąc bezpiecznik od ABSu ?? nic sie nie zresetuje? Gdzie on sie znajsuje w BMW e36 325TD?

Opublikowano
ABS nie ma z ocieraniem nic współnego. Może masz krzywą tarcze hamulcową i ociera o klocki. Czy nie zauważyłeś jakiegoś bicia na kierownicy przy hamowaniu?
Opublikowano
ABS nie ma z ocieraniem nic współnego. Może masz krzywą tarcze hamulcową i ociera o klocki. Czy nie zauważyłeś jakiegoś bicia na kierownicy przy hamowaniu?

Tarcze sa raczej proste, nie ma zadnego bicia hamulce dzialają ok Tylko nie mam ABS. drgan w kierownicy tez nie ma. Jak sprawdzalem najprostrza metoda chwytajac za kolo to luzów tez nie wyczuwalem.

Ten wydostajacy sie dziwk nie mozna nazwac do konca ocieraniem. to jest cos takiego jakby dostal sie gdzies piasek. tylko ze jest to dosyc glosne.

Opublikowano

Jeśli nie jest to cyklicznie powtarzający się dźwięk tylko ciągły szum lub podobny dźwięk to może to być wina łożyska koła.

Natomiast co do ABSu to możesz mieć uszkodzony czujnik lub brak styku na wtyczce.

Opublikowano
Jeśli nie jest to cyklicznie powtarzający się dźwięk tylko ciągły szum lub podobny dźwięk to może to być wina łożyska koła.

Natomiast co do ABSu to możesz mieć uszkodzony czujnik lub brak styku na wtyczce.

To jest własnie bardzie taki cykliczny powtarzający ise dzwięk niz szum. Jak sie toczy samochód to dokladnie słychac cykanie. na poczatku pomyslalem ze moze to byc linka przedkosciomierza no ale przecierz te auta nie mają takowej linki.

Opublikowano
u mnie abs odpukac :mad2: naszczescie dziala ale co jakis czas z okolicy lewego przedniego kola cos sobie warknie ?? Auto stoi czy jedzie co jakis czas tam cos sie dzieje.
Dobre auto nie jest zle...