Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurcze, naprawdę podoba mi się.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy wiadomo, dlaczego w dalszym ciągu nie ma opcji tempomatu aktywnego? To trochę bez sensu gdy samochód premium nie ma opcji występującej w znacznie tańszych modelach innych marek.

Tempomat aktywny był w opcji "systemy asystujące kierowcy professional", widzę że w konfiguratorze po lifcie tych asystentów nie ma... może ze względu na restrykcje i braki w elektronice na razie nie ma ? :roll:

Raczej ACC jest już w systemy asystujące kierowcy plus

Opublikowano
To wiem :D , Ale bariera cenowa nie dla wszystkich jest do przejscia :( , X1 ma tempomat aktywny dostępny, myślę, że jedynym wyjściem to uzbroić się w cierpliwość :roll:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Pozwolę sobie wbić się w temat z pytaniem tematycznym :)

Kupuję pierwsze swoje BMW i padło na X3. Dostałem 2 oferty (20d, Model M Sport):

270K - po lifcie, dobrze wyposażona, w transporcie z przewidywalną dostawą za miesiąc, w pakiecie serwis 5 lat i gwarancja 3 lata

267K - przed liftem, ciut lepiej wyposażona od lifta, stoi u dealera, pakiet serwisowy i przedłuzenie gwarancji trzeba dokupić (4 lata RI i 5 SI za ok 10K)

Różnice w wyposażeniu: https://cln.sh/CwjCRa

W obu ofertach udało mi się uzyskać rabat ok 14% (czyli cena sprzedaży 230K) i twierdzą że więcej się już nie da. Czyli wychodzi że przedlifowa wersja będzie kosztowała 10K więcej, ale za to jest na miejscu teraz, a nie za miesiąc.

Lift jest raczej kosmetyczny i niespecjalnie zauważalny, ale wartość poprzednika obniża. Pytania dla doświadczonych użytkowników - czy ten rabat jest OK? W tych czasach, kiedy aut za bardzo nie ma pole do negocjacji jest jednak mniejsze. No i też nie wiem na ile taki lift wpływa na cenę? 5K? 10K?

Dziękuję za rady.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
X1 ma tempomat aktywny dostępny :roll:

X1 ma ACC w oparciu tylko o kamerę, bez radaru w zderzaku.