Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam malutki problem po remącie silnika w bmw f12 650i 407km

Naprawiając silnik wymieniłem:

panewki główne i korbowe

szlif wału

rozrząd (bez kół vanosa)

nowa pompa oleju

uszczelniacze zaworowe

Mam problem z niskim ciśnieniem oleju

Po uruchomieniu auta na zimnym silniku mam około 4.5bar

Ale kiedy motor jest zagrzany woda 105*, olej 103* to ciśnienie spada na jakieś 0,9-1.0 bara

Wyrywam sobie włosy z głowy ponieważ sami wiecie żeby coś przy niej zrobić to trzeba motor wyjąć.

Tak na marginesie czy w głowicy jest zawór zwrotny oleju bo znalazłem coś na stronie ale nie wiem czy to oleju czy wody 7568840

Bardzo proszę o jakieś sugestie co może być nie tak.

PZDR.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem czy znajdzie się tu taki który wywróży co poszło nie tak. Szczególnie, że w tym dziale w ogóle słabo z odpowiedziami na jakiekolwiek inne nawet lekkie i przyjemne tematy.

Gdzie robiłeś ten remont? Chyba ten warsztat co się tego podjął powinien przeanalizować swoją pracę?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Trzeba było nie kupować 4.4 v8 i nie musiałbyś sie uczyć budowy swojego motoru w szczegółach. Sorry za złośliwość ale wiedziałeś co za wynalazek bierzesz. Moze było tanio???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Czy jest jakieś rozwiązanie na wyeliminowanie bolączek tego silnika w wersji 450 km. Wiem że nie na temat ale w audi 2.0 tfsi jest taka możliwość więc może i tu da radę. Planuje zakup i chce zrobić rozeznanie. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.