Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam problem bo moja atrapa nie jest rowno z maska w jednym miejscu jest wyzej a w drugim dolega do maski chodzi mi o gorna czesc atrapy nad grilem czy moge ja jakos wyregulowac i jak tak to w jaki sposob z gory dziekuje i pozdrawiam autko to bmw e36 [/img] Edytowane przez Sisior22
Opublikowano
... no to niech napisze na maila i wkleisz jako załączniki - mi to też nie wchodziło więc prosiłem - jak chcą załączniki to na maila .... może jestem starej daty ale nic już nie poradzę , jednak trzeba się uczyć całe życie ... :mrgreen:
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Sisior22, po pierwsze, ponownie proszę, zatytułuj wątek poprawnie, możesz to zrobić edytując swój pierwszy post w temacie (klikasz "zmień" i wybierasz model BMW, którego dotyczy; zmień także tytuł tematu na taki, który cokolwiek mówi o problemie, wtedy masz szanse na szybsze uzyskanie odpowiedzi).

Po drugie, jeśli chcesz wstawić fotki, to na forum jest instrukcja wklejania zdjęć: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6734

Opublikowano

http://img244.imageshack.us/my.php?image=26092006092wc1.jpg

powinno byc zdiecie widze ze cos zle zrobielm wiec jak niesprawi to klopotow to prosze wejsc na linka tam jest zdiecie

Opublikowano
No to ja pomogę. U siebie nie znalazłem w autku możliwości regulacji tego elementu jeśli jest dobrze skręcony musi być równo chyba że auto po stłuczce. Znajomy blacharz podpowiedział mi że złe ustawienie maski na mocowaniach też może powodować taką różnicę.
BMW forever!!!
Opublikowano

Wykasuj te i po bokach bo jako link wrzuciłeś.

Jak wykasujesz to każdy będzie mógł kliknąć i obejrzeć

Jak chcesz by zdjęcie pokazywało sie bezpośrednio musisz po załadowaniu zdjęcia na imageshack wkleić po prostu link z "cośtam for forums".

ps. Jak mozesz to daj fotę koncentrująca sie na samym problemie bo szczerze to tu nic nie widzę co mogłoby uchodzić za problem :?

Mam na mysli coś takiego:

http://img217.imageshack.us/img217/142/maskagz7.jpg

Every weapon needs a master.
Opublikowano
Nie no drobny odchył da się zauważyć.

No fakt, trochę marudzę ;) ale na tamtym dużym zdjęciu które kolega zamieścił ten odchył był naprawdę procentem całej foty i trzeba było sie mocno wysilić by zobaczyć :lol:

Every weapon needs a master.
Opublikowano
Fakt musiałem sobie trochę powiększyć tamto zdęcie żeby zauważyć. Poczytałem trochę i się dowiedziałem że za regulację tego elementu odpowiadają te dwa wystające elementy z taką sprężynką. Są przykręcone do maski. Można je wyregulować i podnieść lub opuścić krawędź maski. Odkręca się śrubę zabezpieczejącą (17ka klucz śruba jest pod tą sprężynką) i reguluje kręcąć tym wystającym elementem z nacięciem na śrubokręt. Powinno pomóc.
BMW forever!!!
Opublikowano
Faktycznie lipa to wygląda. Jak dla mnie to gril masz nie równo, bo maska do błotników leży idealnie, a gril ma odchyły i to nawet widać przy lampach na dole.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
no wiem ze mam gril odchylony ale niewiem co z tym zrobic strasznie mnie to denerwoje :( swiatla sie trzymaja tak dziwnie ze jak ich dotykam to cale lataja hehe niewiem czemu moze niemaja takich mocowan jak orginalne. ale niesadze zeby zle gril lezal do maski przez swiatla ale mozliwe jest to ze poprzedni wlasciciel jak montowal swiatla to zle zamontowal atrale z grilem ale czy wie ktos co mogl bym nato poradzic jak to ustawic itp
Opublikowano
Co do lamp to mocowanie dolne mogło się urwać albo zwyczajnie jest nie przykręcone. Są tam dwa takie mocowania i całość jest przykręcona do plastikowych śrób regulacyjnych. Widać to po otwarciu maski poruszaj lampą i przyjżyj się dokładnie czy wogóle są przykręcone te dolne mocowania.
BMW forever!!!
Opublikowano
Dzis cos kombinowalem przy tej atrapie Swiatla sa wszedzie dokrecone ale maja uszkodzone to do regulowania i poprostu jak sie je mocniej ruszy to sie zmnienia ich polozenie. Podregulowalem maske do atrapy na tych srubach co maska sie zatrzaskuje jest lepiej ale maska z jednej strony opada a z grugiej jest wyzej niejest to widoczne dla osoby niewiedzacej o tym :) trzeba przejechac reka zeby bylo mozna poczuc ruznice