Skocz do zawartości

E39 530D Zgasła podczas jazdy. Pomocy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoją E39 podczas jazdy gdy chciałem zmienić bieg wcisnąłem sprzęgło zgasła i od tamtej pory nie chce odpalić, została podłączona pod komputer wyskoczył błąd przepływki oraz coś od świec, komputer pokazuje obroty podczas kręcenia oraz ciśnienie paliwa i paliwo też podaje. Miała dołożone dwa zabezpieczenia które zostały usunięte ale dalej nic, kręci ale nie chce odpalić. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone jest okey. Miał ktoś kiedyś z grupy podobny problem? Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrawiam :)
Opublikowano

Wstępne pokazało ponad 300 bar z pierwszym zakręceniem później już spadało.

Na samostarcie ma chcęć ale jak się przestanie podawać to cisza, paliwa gdzieś połowa baku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam ten sam problem gdy w aucie jest za mało paliwa poniżej 5 litrów. Auto wtedy gaśnie i nie idzie odpalić ale wyskakuje mi komunikat ANSPRITZANLAGE
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ale jakie masz ciśnienie wstępne na pompie progowej ? Trzeci raz pytam. Od tego się zaczyna, a nie od wtrysków, bo to najdroższa część układanki :duh: Ewentualnie jak się upierasz co do wtrysków to można było próbę przelewową zrobić. Poza tym M57 jest całkiem prostą konstrukcją jeśli chodzi o CR więc nie ma co się poddawać :wink:
Opublikowano
Więc sprawa ma się tak że stanęły wszystkie wtryski najprawdopodobniej z mojej winy bo mogłem zalać nie tego paliwa z kanistra niestety. Dzięki wszystkim za podpowiedz. Pozdrawiam.
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie czy wtryski od wersji przedliftowej 184km będą pasować bez problemu do mojej poliftowej 193km, chodzi mi o to czy nie będę musiał robić żadnej adaptacji, kodowania itp. ?
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie czy wtryski od wersji przedliftowej 184km będą pasować bez problemu do mojej poliftowej 193km, chodzi mi o to czy nie będę musiał robić żadnej adaptacji, kodowania itp. ?

Będą pasować. W naszej wersji silnika wtrysków się nie koduje, jedynie po wymianie można skasować "adaptację" w inpie.