Skocz do zawartości

Problem z kluczykiem X5 X53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z kluczykiem może ktoś coś wie w temacie , nagle przestał działać nie jest aktywny na zamykanie centralnego zamka i otwieranie imobilaizer nie działa dodatkowo po ruszeniu autem po przekroczeniu 40km/h nie blokuję się zamek centralny a zawsze się blokował, i tak myślę czy to może być bateria w pilocie czy może jakiś bezpiecznik lub przekaźnik proszę o podpowiedzi dzięki pozdrawiam.
Opublikowano

hej

tez mam tak czasem jak kluczyk dlugo jest nieaktywny znaczy nie laduje sie w stacyjce podczas jazdy to ma problemy zeby za pierwszym razem zadzialac zakykanie/otwieranie auta z kluczyka

co do blokowania sie dzwi po przekroczeniu 40 km/h to jest to usuga programowana i jesli miales a juz nie masz to musisz sprawdzic czy sie nie wykodowala ta opcja ale to musi ci ktos zrobic z komuterem i zestawem do programowania

Opublikowano
  • Autor
Witam dzięki za odpowiedź dzisiaj sprawdziłem wszystkie bezpieczniki są dobre to blokowanie drzwi po ruszeniu to się stało w tym samym czasie co przestał działać pilot, dzisiaj jeszcze go rozebrałem i zmierzyłem napięci miernikiem miał3,24v to teoretycznie powinien działać no i jeszcze jedna sprawa nie działa też otwieranie szyb przy przytrzymaniu środkowego przycisku tak że trochę nie jasny ten problem.
Opublikowano
Witam, Można sprawdzic wzmacniacz w tylnej klapie czy działa.
Opublikowano

hej

czesem kluczyk musi sie doladowac w stacyjce podczas jazdy bo jego akumlatorek tez sie rozladowuje

np jesli dawno nie jezdzilem to mam problem z otwarciem drzwi z kluczyka a klapa tylna w ogole mi sie nie otworzy ale jak pojezdze to odpala z kluczyka

oczywiscie moze byc tak ze nieorginalny kluczyk i mechanizm dziala gorzej bo jest niedorobiony i cos moze nie stykac

Opublikowano
  • Autor
Witam a o który wzmacniacz chodzi w klapie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kolego próbowałeś zakodować pilot? Może się tylko moduł GM rozkodował. Od tego zacznij.

Wejdź do auta zamknij drzwi ale ich nie rygluj, włącz zapłon na 2-3 sekundy, wyłącz zapłon wyjmij kluczyk wciśnij otwieranie, trzymając otwieranie naciśnij 3 razy zamykanie, puść wszystko auto powinno się zaryglować i odryglować (możliwe że trzeba trzymać zamykanie i wciskać otwieranie :) jak masz kilka kluczyków to po tym jak auto samo się zarygluje i odrygluje bierzesz następny kluczyk i już tylko przytrzymujesz jeden guzik i naciskasz drugi 3 razy) Jak nie pomoże do sprawdzenia moduł GM i odbiornik pilota oznaczony na rysunku nr.2

Edytowane przez szumrak

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
  • Autor
Witam ok będę działał dzięki pozdrawiam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tak.Próbuj zakodować jeszcze raz z tym że zauważyłem że nie da się tego zrobić jeśli np tak jak u mnie było miałem rozebrane drzwi i odpięty zamek w tych drzwiach to nie dało się zakodować.Po podłączeniu wtyczek poszło od razu.Wnioskuję więc że jeśli jest jakaś usterka to też nie da rady zakodować.
Opublikowano
  • Autor
Witam ok dzięki.