Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od jakiegos czasu mam E39 i pewien problem z nia zwiazany, bardzo dziwny lecz niekoniecznie. Może usterka o której zaraz wam powiem wcale usterka nie jest i poprostu te TYPY tak mają Licze na wasza wiedze i rozstzrygniecie moich watpliwości. Otóż problem polega na tym że po skończonej jeździe wyłaczam wszystko a z okolic CD lub klimy (bardziej i głośniej od klimy) wydobywa sie dziwny pomruk cos jakby przewijająca sie taśma w kaseciaku. Powyzsze objawy występuja dnia następnego. Wsiadam sobie a tu znowu moja bawarka mruczy... Jezeli ktos z was miał lub ma podobny objaw niech sie podzieli swą wiedzą w tym temacie...

Dzięki i pozdro dla wszystkich

Opublikowano
a nie sa to dzwieki jak by sie cos drukowalo??:P Hehe. Nie martw sie. Tak maja te typy :D :D Tyle ze w mojej E36 nastepuje to po przekreceniu kluczyka. Nawet jak juz kluczyka nie ma w stacyjce to ciagle "drukuje" hehe. Nie bede tlumaczyl o co chodzi bo do konca sam nie wiem ale to normalne. Cos tam sie robi przed uruchomieniem samochodu....

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Brzmi groznie, jednemu przesuwa sie tasma w radiu z cd, drugiemu chodzi wydruk jakis, panowie nie odwiedzal was ostatnio nikt z tvn lub innej "samej obrony" ?

:mrgreen:

Sorry nie moglem sie powstrzymac :wink:

Opublikowano

te Remesz ... ciekaw jestem od czego tak Ci sie dowcip wyostrzył:) pytam bo strasznie "smieszne" to co kłapiesz :) a poza tym to wiesz teraz z "taśmami prawdy" nigdy nie nic wiadomo :) renata może być wszędzie:) ... więc ostrożności nigdy nie za wiele:)

pozdro:)

Opublikowano
Tez nie wiem co to dokladnie jest ale to cos w klimatyzacji i tak ma byc u mnie tez drukuje po prostu jakis silniczki pracuja i ustawiaja pewnie klapki od nawiewow czy cos.
Opublikowano
U mnie jest to samo. Po wyłączeniu auta również dochodzi lekki szum, bzyczenie czy jak to zwał ze środkowego panela. Pewnie faktycznie jest to związane z klimą, gdzieś o tym czytałem na forum.
Opublikowano
Tez nie wiem co to dokladnie jest ale to cos w klimatyzacji i tak ma byc u mnie tez drukuje po prostu jakis silniczki pracuja i ustawiaja pewnie klapki od nawiewow czy cos.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: usmialem sie, hehe. Ale inaczej niz drukowanie nie mozna tego nazwac :mrgreen: :mrgreen:

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
ja coś na forum przeczytałem że to jakiś witraczek jest w panelu klimatronic'a i to jego łożyskowanie tak mruczy jak szczekający kot :twisted: można to rozebrać, przesmarować i wtedy przestaje. podobno, nie próbowałem bo w sumie nie drażni mnie to aż tak bardzo.
Opublikowano
te Remesz ... ciekaw jestem od czego tak Ci sie dowcip wyostrzył:)

mam tak od mieszkania w naszym ukochanym kraju, tu poczucie humoru jest najwyzszych lotow w Europie :norty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz napisze cos serio :D odnosnie "drukowania" z okolic klimy, otoz u siebie zauwazylem (jak jest cicho czyli zero silnika, nadmuchu i radyjka) ze jak opieram sie noga o oslone tunelu na srodku kabiny, wydaje on odglos podobny do tego jaki produkuje kasa fiskalna/mala drukarka.

Takie skrzypienie/trzeszczenie delikatne, mogace kojarzyc sie wlasnie z... drukowaniem na drukarce iglowej (starego typu). Moze falszywy trop bo mruczenie to nie jest, ale drukowaniem juz by mozna to nazwac. Heh... ;)

Opublikowano
chodzi klima, załączają się wtryskiwacze, włącza nawiew, powoli wszystko sie budzi i dlatego tak jest jak przy przewijaniu kasety magnetofonowej, ważne , że po wyłączeniu klimy i nawiewu, a przed zapaleniem silnika , po chwili nastąpiła cisza.
Opublikowano

Te odglosy moga byc spowodowane stygnieciem przekaznikow i stycznikow, chociaz swego czasu jednej kolega pisal ze rowniez mial szum a co za tym idzie rozladowywyal mu sie akumulator-wkoncu znalazl przyczyne-jakis miatrak mu szumial , po prostu nie wylaczal sie jak powinien i non stop pracowal.

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg