Skocz do zawartości

E61 dynamic xenon, jak rozpoznać lampę z anglika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc Panowie! Trafila mi sie dziwna sytuacja dzisiaj. Bylem na przegladzie i wszystko w jak najlepszym porzadku procz jednej rzeczy. Pracownik ktory robil mi przeglad podczas sprawdzania lamp strwierdzil ze lewa pochodzi z anglika :mad2: troche mnie zamurowalo ale no mysle sobie okej trzeba to zmienic naprawic. Dodam ze mam dynamic xenon. Podczas odpalania soczewki robia test gora-dol nastepnie lewo-prawo po czym lewa soczewka odjezdza troche w lewa strone. Moze to byc znal ze lampa jest z Anglika? Nigdy wczesniej sie nie zastanawialem nad tym az teraz mi gosc dal do myslenia. Pozdrawiam, Tomek.
Opublikowano
  • Autor
Heh domyslam sie, moze ktos wstawic jakie ma oznaczenie na lampie? Najlepiej zdjecie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tu masz, ECE LL czyli Links Lenker, kierownica po lewej.

Screenshot_20210408_202035.jpg

Może ktoś był w Anglia i przełączył wajchę pod zaślepką w lampie i tyle

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Autor
Uzytkowniku speed1211 na lampach mam oznaczenia takie jak zaznaczyles wiec chyba wszystko ok. A jak to zmienic to nastawienie w lampach?
Opublikowano
otwierając okrągłą małą klapkę na górze lampy masz nad soczewką przełącznik i pstrykasz lewo prawo i ustawiasz czy światła mają być asymetryczne w lewo czy w prawo czy symetryczne, najlepiej to robić przed ścianą jak jest ciemniej aby widzieć snop światła reflektorów jak ustawiamy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Autor
Nie chce juz zakladac drugiego tematu. Panowie taka sytuacja nie dziala mi aktywny tempomat. Bylo lekkie spotkanie ze zwierzyna ale szczesliwie bez ofiar a to najwazniejsze, jednak trafic musialo w radar i padl. Bledy jakie wyskakuja to D17C oraz 5D0E. Ktos wie co to moze byc?