Skocz do zawartości

Pompa paliwa - chińszczyzna, czy oryginał-używka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uszkodzila mi sie pompa paliwa. Nie spalila sie ani nie zatarla. Poprostu szotki oraz komutator sie starly i nie bylo przejscia (raz bylo raz nie) :(

Teraz mam dylemat. Kupic nowa chinszczyzne z Allegro czy uzywana oryginalna niewiadomego pochodzenia? Bardzo prosilbym osoby ktore kupily nowe nieoryginalne o spostrzezenia w zwiazku z zywotnoscia tych pomp. Nowa oryginalna nie wchodzi w gre poniewaz za duzo kosztuje.

Opublikowano
Jak mialem e30 to kupowalem uzywana pompe i nie nazekalem. Dzialala do momentu kiedy sprzedawalem autko (czyli okolo 1 roku po wymianie). Co dalej to nie wiem gdyz nie mam kontaktu z nowym wlascicielem.
Opublikowano
ok, nie zauwazylem. Kurcze dla mnie to jest wazne. Nikt nie mial takich problemow z pompa? Moze kupowal ktos ze sklepu internetowego we Wloclawku? Te pompy sa firmy WRC. Warto ja kupic za 200zł? Lub polecacie jeszcze inna. Prosze bardzo o odpowiedz.
Opublikowano
Jeżeli jeszcze sporo czasu chcesz jezdzić autem radzę nowy oryginał - o ile wiem ok. 500 pln - używka to loteria (przerabiałem kilka razy), a kosztuje wcale nie mało, te chińskie słyszałem, ze też loteria...

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano

Zamierzam sporo nim przejechac jeszcze kilometrów. Nowa odpada, brak funduszy- moze kiedys kupie, ale napewno nie teraz :)

Nowe podrobki to loteria ale jest gwarancja na 12 m-cy, a na uzywki nikt nie daje wiecej niz na rozroch. Moze ktos wie jakie sa warunki gwarancji w takiej pompie nowej?

Opublikowano

ja kupilem podróbkę z allegro od tego gościa Byzik (1139) .Jak na razie w BMW e34 2,0 24V gra idealnie a nawet jej nie slychać w czasie pracy.Nie ma także straty mocy a gwarancja na rok wraz z paragonem zakupu.zaplacilem 145 zl.Jeżdzę już 4 miesiąc i zrobilem 10000 tyś km.

pozdrawiam