Skocz do zawartości

Jak zabezpieczyc HALOGENY przed kradzieza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie nie jestem pierwszym ktory ma ten problem. Z mojej slicznej E36 wydlubano halogeny :( Zakupilem juz nowe, same halogeny bo ramki zostaly w zderzaku. Jednak chcac je zalozyc zauwazylem ze przy kradziezy zostal odlamany jakis maly, ale bardzo znaczacy kawalek ramki. Wkladam halogen w takie dwie zewnetrzne wsowki i z drugiej strony powinien jakos wstrzelic sie i zaczepic ta wystajaca z niego blaszka, jednak wlasnie tam czegos malego brakuje i nie chce sie wstrzelic i zaczepic ta wlasnie strona. Mial ktos moze taki problem i wie jak go rozwiazac, tzn jak zamocowac te halogeny, mozliwe najlepiej, czy przykrecic jakos, ale jak tak to do czego bo przeciez w obudowqie klosza nie bede robil dziury. Wiem ze problem moze smieszny ale zakup kolejnych halogenow nie powoduje u mnie usmiechu na twarzy. Dzieki i pozdro
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
na klej do szyb, trzyma jak glupi
Opublikowano
Klej do szyb to dobre rozwiazanie bo jest napewno trwale. Tylko najgorzej jak trafi sie taki debil ktory za wszelka cene bedzie chcial miec te halogeny i moze uszkodzic dodatkowo zderzak jak bedzie podwazal albo cos w tym stylu.
Opublikowano
Moze i faktycznie uszkodzi zderzak ale nie bedzie mial halogenow (wprawdzie ty tez nie bo prawdopodobnie sie uszkodza) i zostaje satysfakcja, ze zlodziejowi sie nie udalo. Co za tym idzie pojdzie do innego BMW aby je ukrasc i w tym momencie szansa, ze go ktos zauwazy jest wieksza :)
Opublikowano
  • Autor
decyzja zapadla :) bedzie klej do szyb :8) tylko pozniej pilnujcie swoich E36 jak w mojej komus sie nie uda wyrwac :D Pozdro
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W