Skocz do zawartości

E60 550i Pedał hamulca wpada w podłogę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam dłuższy problem ze swoim E60 550i z pedałem hamulca, po mocniejszym wciśnięciu wpada powoli w podłogę az do końca, hamulce odpowietrzone, miałem dziś niebezpieczna sytuację i postanowiłem w końcu to zrobić. Jak ktoś miał podobną sytuację prosił bym o radę, z góry dziękuję.
Opublikowano
Płynu hamulcowego Ci nie ubywa? Bo takie wpadanie pedału hamulca wygląda ma wyciek
Opublikowano
  • Autor
Płynu tyle samo od kupna w czerwcu
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Cóż za wyczerpujący opis problemu

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Autor
Może nie wyczerpujący ale krótki i wszystko co chciałem napisać napisałem, jeśli była by potrzeba był by dłuższy.
Opublikowano

Odpowietrz porządnie używając do tego również komputera diagnostycznego.

Jeśli wycieków nie ma na zewnatrz a układ prawidłowo odpowietrzony to nie ma innej opcji że to nie pompa hamulcowa wewnątrz ma przeciek.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kiedy był ostatnio wymianiany płyn, wpada w podłogę jak dłużej jeździsz i hamujesz?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Autor
Płyn w sumie nie dawno wymieniamy, przy normalnym hamowaniu nie odczuwa się tego, dopiero przy awaryjnym hamulec wpada powoli w podłogę i dochodzi do końca. Wystarczy wcisnąć bardzo mocno hamulec, 3-4 ekundy i opiera się o podłogę
Opublikowano
Czy na postoju przy mocnym wciśnięciu hamulca też tak się dzieje?
Opublikowano
Odpowietrz porządnie używając do tego również komputera diagnostycznego.

Mógłbyś to sprecyzować? Posiadam iste nie widziałem takiej opcji.

Opublikowano

Wejdź w moduł ABS i odszukaj opcje odpowietrzania. Nawet INPA obsługuje te procedurę.

A procedura prosta.... Pilnujesz żeby przy włączeniu każdej sekcji na koło byl zbiorniczek full i odkręcasz odpowietrznik > i tu właśnie zamiast tradycyjnego pompowania nogą wszystko robi za Ciebie agregat ABS. Z tym że on robi to dokładnie.... Już raz się mordowałem z odpowietrzeniem (tradycyjnie i poprzez dedykowane urządzenia do wymiany płynu hamulcowego) - kompem poszło od strzała. I raz że lepiej.... To i szybciej :duh:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Dzięki jestem właśnie przed wymiana a kilka lat temu robiłem to właśnie tradycyjnie.