Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , mam problem, auto przestało odpalać, jest to e39 2,5l 1997r (touring) , namierzyłem że problem jest w pompie paliwa, nie dostaje prądu ( na krótko działa, obie działają) po dłuższym przeglądzie doszedłem do przekaźnika w bagażniku, podmieniałem go i też nie działa, co może być przyczyną? pomoże ktoś? może jest tam jeszcze jakiś bezpiecznik od tego przekaźnika czy coś innego? nie mam już pojęcia co jest nie tak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I błędy sprawdź w sterowniku, może EWS blokuje.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
bezpieczniki posprawdzane, wie ktoś jak sprawdzić ten EWS ? z góry dzięki za pomoc. Dodam jeszcze że jak napompuje paliwa na "krótko" to na chwile odpala, ale zaraz gaśnie
Opublikowano
sprawdzę to, ogólnie problemy pojawiły się po zimie , auto stało pod wiatą nie odpalane, jakiś czas temu naładowałem aku i okazało się że nie chodzą zegary ( zostawiłem to na później) przejechałem się 2 razy i już nie odpala
Opublikowano
właśnie elektryk mi to sprawdzał, (może nie samochodowy) w następnym tygodniu sprowadzę elektryka co kiedyś odpinał mi alarm, gość ma jakieś pojęcie, przyjedzie z komputerem więc może coś wykryje
  • Moderatorzy
Opublikowano
Zakup kabel i zainstaluj inpę, bo bez tego co chwilę będziesz wołał jakichś czarodziei lub szamanów. To są stare auta i różne kwiatki będą się pojawiać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro na chwilę pompuje to raczej elektryka sprawna, wyjmij przekaźnik pompy paliwa, zmostkuj pin 87 i 30 i sprawdź czy odpali.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
w takim razie zamawiam, dzięki za pomoc z pompą , autko w tej chwili ładuje aku, okazał się wadliwy bezpiecznik, ale kabelek i tak zamówię, na pewno sie przyda , dzięki jeszcze raz za pomoc