Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zainspirowany tematem o E36 :P odnośnie wad auta, chcialbym poznac Wasze opinie na temat wad E32. Z tego co przychodzi mi aktualnie do glowy są to :

- Światła awaryjne umieszczone zaraz obok otwierania szyb (nie raz zamiast otworzyc okna, pomrugalem komus awaryjnymi)

- Jestem dosyc wysoki i szkoda ze nie da sie jeszcze troche obnizyc fotela kierowcy :P

- Niewygodne srodkowe tylne siedzenie .... w porownaniu z kanapami tylnymi to porazka.

Ciekawy jestem czy cos Was zdenerwowalo, bądź co byscie zmienili w E32.

Oczywiście auto jest WSPANIALE ! I najchetniej nigdy bym go nie sprzedawal, ale nie ma auta doskonalego .... :mrgreen: i z tego wzgledu, bardzo ciekawi mnie czy cos Was zdenerwowalo :)

Pozdrawiam !

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
- Jestem dosyc wysoki i szkoda ze nie da sie jeszcze troche obnizyc fotela kierowcy :P
hmmm... :think:

dość wysokim... :?:

co masz na myśli... :?:

bo ja mam 190 cm wzrostu... i nie mam problemu z ustawieniem fotela.. :mrgreen:

może nie wykorzystujesz wszystkich możliwości regulacji położenia fotela... :roll2:

a wracając do tematu...

to tylko regulacja wentylacji... jakoś taka uboga jest... :(

a tak...

to auto poprostu rewelacyjne... :cool2: :mrgreen: :cool2:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano

Ja mam 192, chociaz powiem ze przy odchylenu fotela do tyłu pozycja jest dosyc wygodna. Ale czasami zdarzylo mi sie ze chcial bym dac go troche nizej :P

Hmmm ... regulacja wentylacji. Faktycznie nie da sie nastawic jednej opcji .... mianowicie zablokowac nawiewu na nogi, a puścic samego nawiewu górnego. Czy sie myle ?

Opublikowano

regulacja wentylacji - to faktycznie wada ...

co mi przeszkadza jeszcze:

- bardzo wysoka krawedz zaladunkowa bagaznika - zadko cos w nim woze ale ... w e34 jest duzo lepiej - ale wiadomo - sztywność nadwozia ...

-danerwuja mnie tez uchwyty do wysiadania - te dzinkys nad drzwiami ktorych sie mozna przytrzymać - jak sie go pusci to odbija bezwladnie i uderza - a wystarczyło dac tam jakas gumke i po klopocie

-korozja tylnych nadkoli i laczenia nadkoli z progami - to wada e32 - nawet bezwypadkowe modele maja tam problemy

narazie sie jeszcze zastanawiam co wiecej mnie denerwuje :mrgreen:

ale ogolnie jest super - ergonomia , wykonanie itp :cool2:

Opublikowano

Mnie osobiście bardzo przeszkadzały kiepskie światła , ale to wspólna wada z E34. Po założeniu ksenonów problem znikł.

Denerwuje awaryjne przednie zawieszenie, wielka jak ster na okręcie kierownica, to chyba wszystko jak sobie coś przypomnę to dopisze :)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

hmm moim zdaniem kiera to nie problem poniewaz zaklada sie MTII i nie ma problemu mnie tak naprawde denerwuje obwisla podsufitowka zdarza sie w mirae czesto lub sa juz slady ze zaczyna opadac... wysoki prog zaladunku tez troszke denerwuje swiatla to nie wiem bo jako pasazer az tak sie nie przygldam rdza tez sie pojawia wlasnie w tych puncktach w miare czesto zdarza sie odklejenie tapicerki z drzwi ma tam pare wad ale nie az tak duzo jak E36 wiec jest naprawde fajna i godna polecenia modelem BMW :wink:

bym zapomnail strasznie denerwujace sa podlokietniki ktore sa przydatne ale strasznie a raczej wogole nie ma miejsca na nie ledwo sie mieszca pomiedzy konsola a fotelem to mi sie nie podoba

moje modele
Opublikowano

listwy dolne na drzwiach sa beznadziejne latwo sie tam woda dostaje i rdzewieja a razem z nimi drzwi

co do podsufitki tez sie zgadzam ale z tym to nie problem sobie poradzic

a co do przyciskow od podnoszenia szyb to sa rewelacyjnie umieszczone

duzo lepiej sie nimi operuje niz niz gdybybyly na drzwiach umieszczone

swiatla mijania sa bardzo slabe

czytalem wyzej ze Xenony to rozwiazuja ? H1 sa chyba w e34

jaka marka jest najlepsza ? i jaka cena?

bo tego jest bardzo duzo na rynku i niewiadomo ktora sa dobre !!??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mowie ze przyciski od szyb sa źle umieszczone ... tylko awaryjne sa za blisko nich :P

Dla mnie to też plus :) Jak siedzisz wygodnie, masz położoną rękę na tunelu, to akurat awaryjne są pod palcami :) Możesz bez wysiłku jechać i dziękować innym kierowcom (a za co - tego chyba już nie mogę napisać). Nie trzeba sięgać na środek deski czy co gorsza za kierownicę, jak w innych autach!

Kai
Opublikowano
Też mi się wydaje że umieszczenie przycisku awaryjnych jest w bardzo dobrym miejscu :) Szybko można go włączyć przy gwałtownym hamowaniu, żeby ktoś nam w tyłek nie wjechał :) Najgorzej jest kiedy jest on za kierownicą, praktycznie nie ma jak go wyłączyć w czasie jazdy :duh:
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano (edytowane)
swiatla mijania to chyba jedyna prawdziwa wada. Rdza? no w 15 latku to chyba normalne ze trzeba zajac sie dolem drzwia, tam pod listwami. Awaryjne rowniez uwazam ze sa w idealnym miejscu. W glupim miejscu to jest przycisk od elektrycznej rolety tylnej, pewnie w zamysle to pasazerowie tylnej kanaply mieli decydowac kiedy ja opuscic, ale gdy kierowca jedzie sam - ma problem by tam siegnac. Edytowane przez stones1

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Hmm .. dziwne ze tyle osob wypowaida sie na temat slabych swiatel .... ja jakos na to uwagi nie zwrocilem :P

Wiem ze swiatla awaryjne sa w dogodnym miejscu ... .tylko tak jak pisalem. Czasami nie patrzac na przyciski zamiast opuscic szyby zdarzylo mi sie pomrugac awaryjnymi. Są przeciez tuz za przyciskami od szyb :o

Opublikowano
rowniez wasa sa zegary ktore sie blokowaly co prawda bylo na na poczatku produkcji ale bylo zawsze wada :D przycick od tylnejsz rolety elektrycznej jest w glupim miejscu tez w sumie wada :worried:
moje modele
Opublikowano
126p, pozniej Nexia .... to moze dlatego, bo raczej zadne z nich mocnych swiatel nie mialo.

no to moze dlatego, ja mialem wczesniej Peugeota 307, mial wszytsko gorsze od e 32 procz swiatel :wink:

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Wady w E32 ?? :D a są jakies ? :lol:

A tak powaznie-

- bagaznik mogłby byc nieco głębszy

- przyciski do włączania rolety powinny byc dwa- jeden tam gdzie jest, drugi np obok tych od ASC, EDC, PDC

- przednie zawieszenie ma wiecznie skłonnosci do stuków

- czesto przepalają sie elementy podswietlenia wnetrza

- padają elektrozaworki ogrzewania

- pompy wody nie są zbyt trwałe

- dostep do mikrofiltra mogłby byc prostszy nieco

- szkoda,ze po liftingu E32, Bmw nie zamontowało prawdziwego klimatronika, z wyswietlaczami , sterujacego samoczynnie siłą nawiewu.

o wadach typowych dla poszczegolnych moedli silnikowych, nie bede sie juz wypowiadał

:wink: