Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest jakaś możliwość aby używać yanosika w tle korzystając z fabrycznej navi? Kolejne pytanie, jak zwiększyć głośność komunikatów w yanosiku? Dotychczas w poprzednim samochodzie podczas komunikatu z yanosika używałem pokrętła zmiany głośności i działało, w x5 kręcenie pokrętłem podczas komunikatu zwiększa głośność muzyki np Spotify a nie samych komunikatów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
A ja tylko dopytam w jaki sposób wgrałeś yanosika do x5? bezpośrednio z samochodu, z aplikacji BMW czy ew poprzez telefon oraz android auto? Będę wdzięczny za podpowiedź.
Opublikowano
A ja tylko dopytam w jaki sposób wgrałeś yanosika do x5? bezpośrednio z samochodu, z aplikacji BMW czy ew poprzez telefon oraz android auto? Będę wdzięczny za podpowiedź.

Podpinam się :) nigdy nie korzystałem z Yanosika a widzę w tym coraz większą zasadność :) jak najwygodniej go ogarnąć do X5 ? Da się to zrobić bez użycia zbędnych / szpecących wnętrze urządzeń od nich ?

Opublikowano

Yanosika używam przez carplay z iPhone

Opublikowano
Yanosika używam przez carplay z iPhone

No właśnie przed chwila się doczytałem, że yanosik jeszcze nie działa z android auto... ale niby tuż tuż... poczekamy-zobaczymy

Opublikowano
Janosika używam od lat. Wszystkie samochody podpięte przez bluetooth naglasniaja komunikaty z telefonu. Nigdy nie próbowałem Apple czy android auto. To po prostu działa, jakby ktoś dzwonil, wyczytuje komunikat i się rozłącza. Za każdym razem, jak wsiadam do kolejnego wozu tak jest. ( nissan, Skoda, audi, bmw, merc). Tyle testowałem przez ostatni rok. A nie wyobrażam sobie jazdy powyżej 10km bez Janosika.
Opublikowano

Yanosik jednak działa w tle :) wystarczy w carplay uruchomić yanosika, następnie wrócić do ekranu BMW i można korzystać z fabrycznej bawi słuchając ostrzeżeń z yanosika. Co do regulacji głośności wyglada na to ze można to zrobić tylko gdy fizycznie korzystamy z aplikacji.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć

czy wszyscy ma cię tak ze jak używacie Yanosika w carplay to nie mówi komunikatów radar, zagrożenie itp. tylko wyskakuje powiadomienie na ekranie a jak ustawicie cel podroży to mówi komunikaty czy tylko ja tak ma używam IPhone 8 iso16 da się jakoś to ustawić żeby ciągle gadał komunikaty ?

Opublikowano

Używam janosika korzystając z AA. Wsiadam do samochodu i janosik uruchamia się automatycznie. Może działać w tle , jeśli wybiorę nawigację bmw, mogę wybrać nawigację z telefonu itp. Działa to bardzo fajnie, wszystkie komunikaty są w formie głosowej, oraz się wyświetlają.

Ps Używam AA i telefonu szajsunga S21.

Opublikowano
Czy u Was też jadąc z Yanosikiem na wyświetlaczu między zegarami i na headupie pokazuje odwrotnie ronda (po angielsku :) ) a na ekranie środkowym normalnie? Myślałem ,że tylko u mnie tak jest bo stary soft ale miałem zastępcze x5 i jest to samo.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Używam janosika korzystając z AA. Wsiadam do samochodu i janosik uruchamia się automatycznie. Może działać w tle , jeśli wybiorę nawigację bmw, mogę wybrać nawigację z telefonu itp. Działa to bardzo fajnie, wszystkie komunikaty są w formie głosowej, oraz się wyświetlają.

Ps Używam AA i telefonu szajsunga S21.

ale jeśli działa w tle to chyba są tylko komunikaty głosowe i nic się nie wyświetla?

przynajmniej tak jest u mnie i komunikaty tylko się wyświetlają jeśli Yanosik jest ustawiony na głównym wyświetlaczu.

swoją drogą, właśnie przez to, że tylko są komunikaty głosowe jeśli działa w tle i jedziesz np. na google mapas, to kiedyś miałem mocno wyciszone radio i ...... nie usłyszałem ostrzeżenia, co mnie kosztowało parę stówek :-(

• 1 rok później...
Opublikowano

A jak ustawić, żeby w podzielonym ekranie występował, mam na myśli na głównym Tomtom, a na bocznym po prawej stronie są mniejsze okienka i fajnie byłoby, gdybym miał tam właśnie podgląd w tym mniejszym okienku, będę wiedział kiedy mi się wysypie, tzn. zawiesi.