Skocz do zawartości

Jak podciagnac sprzegło??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tarcza jest już do wymiany i podciągnięcie nic nie da. Jak chcesz po niskich kosztach to wymiana samych okładzin 50-60zł, pod warunkiem że tarcza jest dobra.
Opublikowano

Hydraulicznego sprzęgła (a takie masz) się nie podciągnie...

Tak jak Kowal napisał ---> tylko wymianka

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Ja wymieniałem same okładziny wiele razy w swoich autach i autach klientów. Koszt nabicia nowych okładzin razem z robocizną to tak jak ci napisałem 50-60zł i jeśli stara tarcza jest niezużyta (środek tarczy) to masz po nabiciu okładzin pełnowartościową tarczę. Dodatkowo można przeszlifować powierzchnię cierną docisku i koła zamachowego w razie potrzeby a łożysko wyciskowe kupić nowe. Sprzęgło trzeba rozebrać i zweryfikować co się nadaje a co nie. Jeśli się na tym nie znasz to zawieź do warsztatu całe sprzęgło a oni będą wiedziec co z tym zrobić. W Krakowie koszt nabicia tarczy i szlifowania docisku i koła zamachowego to ok. 100zł więc w porównaniu z nowym kompletem jest oszczędność. I jeszcze jedna sprawa że twoje stare sprzegło jest lepszej jakości niż niejedna nowa podróba.