Skocz do zawartości

Pojemność standardowego zbiornika w g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy Ktoś spotkał się z bardzo małą pojemnością standardowego zbiornika? Teoretycznie mieści 40L paliwa, ale nawet jak zapala mi się rezerwa nie jestem w stanie zatankować więcej niż 30L (zwykle około 29L).

Opublikowano

W 316d/318d/320d i 330e 40l jest standardem. 60l dobieralem jako opcje w swojej.

R.

Opublikowano
  • Autor
Wiem że można wybrać większy zbiornik, ale martwi mnie fakt, że przy zbiorniku 40L od wystąpienia sygnału "rezerwy" można zalać tylko 30L. Nie spotkałem się z 25% rezerwą w żadnym innym aucie.
Opublikowano
Przy wyjeżdżeniu rezerwy wchodzi niecałe 40l.
Opublikowano

Pojawienie się sygnału rezerwy nie jest powiązane z % pozostałego paliwa tylko z pozostałym zasięgiem. Przy pomocy https://bimmercode.app/cars/g20/ można sobie ustawić tą wartość. Prawdopodobnie masz ustawione 90 km.

Low fuel warning 2

The remaining range at which the temporary low fuel warning is displayed.

Values:

40 miles

50 kilometers

50 miles

60 kilometers

70 kilometers

80 kilometers

90 kilometers

Not active

Opublikowano

Ja tankując do pierwszego odbica nie jestem w stanie nalać więcej niż 53/54l (zbiornik 59l). Dziwaczne - aplikacja po tankowaniu do pełna też pokazuje 55l.

Trudno uwierzyć, że wejdzie jeszcze 4l "pod korek". Muszę dokładniej to sprawdzić.

Jak fizycznie przestawić te wartości rezerwy?

Opublikowano

U mnie jest identycznie, dzisiaj zatankowałem auto do pełna i apka BMW Connected pokazuje 55l. Apka MyBMW pokazuje 100% (poziom napełnienia baku). Obie apki podają identyczny zasięg. Może te 4 litry to taka rezerwa+ :D

Zasięg przy którym pojawia się rezerwa można zmienić tylko poprzez kodowanie. Nie da się tego zrobić bezpośrednio w iDrive.

Tak naprawdę są to dwie wartości:

Low fuel warning 2 - zasięg przy którym pojawia się krótkotrwała informacja o rezerwie (50 - 90km)

Low fuel warning 1 - zasięg przy którym informacja o rezerwie jest stale wyświetlana (10 - 50km)

Opublikowano
Gdzie w apce masz ilość litrów? U mnie jest %paliwa w baku i zasięg
Opublikowano

Na Androida są aktualnie dostępne 2 bardzo podobne aplikacje od BMW:

BMW Connected https://play.google.com/store/apps/details?id=de.bmw.connected&hl=plS

MyBMW https://play.google.com/store/apps/details?id=de.bmw.connected.mobile20.row

Pewno z czasem MyBMW zastąpi Connected.

MyBMW podaje w % a Connected litrach (w tym przykładzie akurat w galonach :))

GyRcBgb0dEUsrqBM_0aufhR-TFheo9ChEHDniH1UtWglmxXMqWAi-YuH5fmpzbFHsnzH=w1536-h850-rw

Opublikowano
Dzięki, na iOS w obu podaje w %