Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam X5 e70 benzynę 3,0 . Wracałem dzisiaj trasa i nagle w trakcie jazdy wyskoczył błąd napędu . Serwis BMW . Auto nie zmieniało biegów ręcznie też nie mogłem . Zatrzymałem się zgasiłem go . Po odpaleniu wszystko wróciło do normy błąd zniknął . Podłączyłem go pod kompa wyskoczył błąd czujnik kąta skrętu . O co chodzi czy trzeba go wymienić gdzie się znajduje na kolumnie czy maglownicy ? Dziękuję za pomoc
Opublikowano

Witaj,

czujnik jest w manetkach oraz w maglownicy, musisz wiedziec z ktorego masz błąd.

Manetki nie sa problelem, czujnik w wypadku opcji :active steering: jest integralny z całą maglownicą (brak osobnej pozycji jako część) ale mozna go podmienic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błąd czujnika kąta skrętu to jedyny błąd?

Nie pasuje mi brak możliwości zmiany biegów do uszkodzonego czujnika kąta skrętu

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Problem tkwił w artenatorze. Nie wiem co ma jedno do drugiego. Auto jeździło i było dobrze ale dzisiaj żniw zapalił się ten błąd i ten sam objaw . Jutro diagnoza . Czytałem o tym że moga to być cewki itd ? Ktoś coś