Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, powiedzcie, gdzie z tym mogę podjechać na kodowanie? Może być W-wa, chociaż ja ze Śląska
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kup wtyczkę i program, zakodujesz sobie sam a sprzęt zostanie. Banalnie proste w obsłudze.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i zrobiłem, mam Sport Plus i Komfort Plus, jest tam jakaś różnica, ale niestety w G30 Sport Plus nie wpływa na ESP, jak to miało miejsce w F10.

Chyba, że jestem w błędzie, więc chętnie zapytam kolegów, co mają fabrycznie zakodowany Sport Plus- czy po przełączeniu na Sport Plus system ESP jest ograniczony i włącza się pomarańczowa kontrolka od trakcji?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W g20 i g01 nie zaświeca się jakby co.
Opublikowano
W g30 rowniez tej opcji brak niestety, trzeba recznie wylaczyc samemu.

Tylko to nie to samo, bo tak jak w starym Sport Plus teraz nie wyłączysz. Możesz tylko ograniczyć ESP (ale trakcja cię blokuję) albo przytrzymując dłużej guzik - wszystko wyłączyć i liczyć tylko na siebie. W F10 w Sport Plus miałeś całkiem wyłączoną trakcję i mocno uśpione ESP, że mogłeś bokiem lecieć, ale jak przegiąłeś, to anioł stróż łapał Cię w ostatnim możliwym momencie. To był rewelacyjny tryb...