Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam w wyposażeniu

S536 Standheizung Urządzenie ogrzewania dodatkowego

Czy ktoś ma ogrzewanie postojowe w G01? Mam opcje ustawienie w menu oraz w aplikacji. ( nie sprawdzałem na kluczykach z wyświetlaczem bo są rozładowane)

Jak to dokładnie działa?

Ustawiam godzinne odjazdu i co dalej? Nie mogę ustawić temperatury.

Ktoś z tego korzysta?

Opublikowano

Godzine ustawisz w aplikacji i w kluczyku. Nowa aplikacja nie pozwala ustawić godziny odjazdu a jedynie odpalić ogrzewanie tu i teraz. Niestety telefon bywa zawodny i nie zawsze działa. Kluczyk jest pewniejszy ale auto musi być w zasięgu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Mam opcję S536 w G21 i nie mogę ustawić temperatury. Moim zdaniem system będzie próbował osiągnąć temperaturę, która jest ustawiona w klimatyzacji w aucie. W sumie w apce Driver's Guide nie opisali dokładnie zasady działania. Jest tylko taka wzmianka

... Umożliwia regulację temperatury we wnętrzu jeszcze przed rozpoczęciem jazdy. W zależności od ustawionej temperatury oraz od temperatury otoczenia, wnętrze samochodu jest wentylowane lub nagrzewane

Możliwość ustawienia godziny, albo harmonogramu mam w kluczyku z wyświetlaczem oraz apce BMW Connected, natomiast w My BMW jest tylko opcja "uruchom teraz".

Opublikowano

Dla potomnych.

Ustawiłem 30 minut wcześniej godzinne odjazdu w aplikacji.

Webasto się uruchomiło i w aucie było ciepło. Nie wiem ile stopni. Nie mierzyłem.

Prawdopodobnie tak jak piszesz przedmówca auto próbuje dobić do temperatury z ustawienia klimatyzacji.

W nocy ma być -9 jutro rano znowu będzie test, sprawdzę termometrem.

Opublikowano

Ja u siebie w x3 mam ogrzewanie postojowe, w poprzednich audi też miałem. Korzystam bardzo często, zarówno tam jak i tu ustawia się godzinę odjazdu a komputer sam decyduje kiedy ma włączyć webasto aby było dobrze, (może przelicza temp. zewnętrzną) i dobija do temperatury ustawionej na klimatyzacji. Jednak dla mnie z ust. na stałe komp. w aucie jest ca ciepło a i też czasami chcę trochę dłużej pospać :) więc włączam ją aplikacją na 15 min przed wyjściem z domu i jest ok. A i akumulator będzie zdrowszy.

Jak pamiętam w jeszcze wcześniejszych autach, ustawiało się czas włączenia.