Skocz do zawartości

Poszukiwany spec od kodawania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam osoby z okolic Poznania który ogarnie temat zakodowania mi zmiany tcu 1.5 na mulf2 high. Zakupiłem moduł mulf 2 oraz wiązkę usb. Potrzebuję tylko by ktoś mi to zakodował. Oczywiscie mam instrukcję co trzeba zrobić.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To w czym problem, jak wiesz co zakodować? Ncsexpert jest prosty, tylko nie intuicyjny. Jak coś zrobisz nie tak to zakodujesz od nowa.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
Niestety nie działa mi inna instalowałem 5 różnych wersji i żadna nie idzie na win10 64
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wysłałem Ci na priv wersje INPY (na chomiku) od naszego kolegi din76 .

Mam u siebie tą wersie na tym samym systemie co Ty i wszystko śmiga , w pakiecie z INPA jest filmik z instalacją .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ta INPA też działa.

https://bimmerpark.pl/inpa-f/

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To yu na forum maniek też znajdzie ludzi którzy mu to zrobią. Temsky740, alb3rt i pewnie wielu innych. Tylko, że to co maniek chce zrobić wymaga tylko NCSEXPERTa, i chwili pracy. Jak już będzie mial go zainstalowanego to sobie powłącza i powyłącza co chce.

Opublikowano
  • Autor

Wiem ale żadna wersja nie chce mi działać na laptopie win 10 64 bit. A instalowałem tych wersji już chyba z 6

Aby NCS Expert był musi byc także inpa tak?

Edytowane przez maniek6600

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To musisz szukać kogos na miejscu, bo każdy kto będzie chciał to robić zdalnie musi mieć sprawny kabel podłaczony do twojego auta i działającą INPE.

Co ci się dzieje? Inpa nie widzi auta, czy coś innego?

Opublikowano
  • Autor
Wywala wiele rózńych błedów podczas włączania. Auto niby widzi ale cokolwiek chce zrobić jest bład i wychodzi do windowsa
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wklej je.

Opublikowano
  • Autor

Niestety po zainstalowaniu inpy z tej strony :

https://bimmerpark.pl/inpa-f/

Nie działa. Nie wiem ale wydaje mi się ze nie widzi połączenia z autem bo nie swieca kontrolki zwiazane z zapłonem i kluczykiem. No i nie dziala. Mam ustawione com1 niestety nie dziąła.

Opublikowano
Interfejs masz pewnie źle ustawiony w menedżerze urządzeń.
Opublikowano
  • Autor
Ustawiłem wszystko tak samo jak na stronie którą podałem bo tam jest też instrukcja zainstalowania sterowników
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
C>EDABAS>HARDWARE>OBD Setup - wszystkie linie powinny być podpisane [ OK ]
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor

Dzięki spróbuję

Niestety nie mam tego folderu.....