Skocz do zawartości

Wymiana emblematu na klapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam czy kotos z was wymienial emblemat na tylniej klpaie?A dokldniej mi chodzi czy idzie podmienc na inny kolor czy ten srodek idzie wyciagnac?
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Tak wiem ale czy ktos moze probowal zerwac sam front ?Chcialem na inne barwy przejsc
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Chyba tez tak bede musial zrobic dzieki za pomysl
Opublikowano

Można kupić samą naklejkę - metalowy dekielek na oryginalne logo, jest z taśmą dwustronną, jest idealnie pod wymiar, naklejasz i wszystko.

na Ali są różne kolory, poszukaj - https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20201216063739&origin=y&SearchText=bmw+logo+przód+maski

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
NIe widzilem takich naklejanych 82mm
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Z tylu jest inny do E70 srednia 82 i jest w zestaiw jak wyzje w zdjeciu
Opublikowano
Na ali masz wszystkie emblematy świata, jak poszukasz to znajdziesz. Swego czasu też zamawiałem a że to grosze to zamówiłem różne kolory/wzory.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Na ali masz wszystkie emblematy świata, jak poszukasz to znajdziesz. Swego czasu też zamawiałem a że to grosze to zamówiłem różne kolory/wzory.

Przeszulaem caly ali i nie ma :x

Opublikowano

Są na ali wszystkie emblematy , wszystkie kolory, wzory, rozmiary. Coś słabo szukałeś.

Wymieniałem komplet w E90 i F30 zarówno w środku jak i na zewnątrz.

Sprawdź też na alledrogo bo czasem tez sie trafiają (te same co na ali tylko 4 razy drożej;)

Co do malowania spreyem, aby wytrzymało dłużej niż jeden sezon, to najpierw podłoże trzeba zmatowić, potem kolor i na to bezbarwny.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Są na ali wszystkie emblematy , wszystkie kolory, wzory, rozmiary. Coś słabo szukałeś.

Sprawdź też na alledrogo bo czasem tez sie trafiają (te same co na ali tylko 4 razy drożej;)

Co do malowania spreyem, aby wytrzymało dłużej niż jeden sezon, to najpierw podłoże trzeba zmatowić, potem kolor i na to bezbarwny.

To jesli mozesz znajdz mi do E70 na tylnia klape czarno-bialy ,dzieki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
to weź taśmę papierową oklej to i psiknij spreyem i bezbarwnym. 6 min roboty.

Tak bede robil wlasnie ale jeszcze inaczej zdemotuje go

Opublikowano

To jesli mozesz znajdz mi do E70 na tylnia klape czarno-bialy ,dzieki

Jaki tam masz dokładnie rozmiar w milimetrach

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
82 mm
Opublikowano

Ale to nie kupuje sie całego znaczka/emblematu do wymiany, tylko nakładkę naklejkę na wierzch. Te podane z linku powyżej, to cienkie metalowe blaszki wykonane pod oryginał (lub ewentualnie inne kolory) są na taśmie samoprzylepnej i nakleja sie je na wierzch aktualnego znaczka, po naklejenie wyglądają jak ori. Sam zmieniałem właśnie na takie "dekielki".

Ale jak ktoś woli oczywiście może sobie sprayem lakierować - powodzenia ;)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Nakladki tam nie dasz bo nie ma miejsca jedynie naklejke 82 mm ,ale nie widzialem takiej w kolorze czarno bialym ...moze zle szukam na ali.

Maksymalna grubosc moglaby byc taka jak na kierownice

Opublikowano
I dokładnie kupuje się taką cienką blaszkę, nakładkę jak na kierownicę.
Opublikowano

Taka cienka, tłoczona, lakierowana blaszka, która po naklejaniu na obecny znaczek wygląda jak oryginał.

image;s=644x461

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Jak mozesz daj link bo za Chiny ludowe nie moge namierzyc naklejki,moze byc alledrogo
Opublikowano

Poszukaj w tych wynikach:

alledrogo: https://allegro.pl/kategoria/wyposazenie-i-akcesoria-samochodowe-emblematy-253569?string=bmw%20znaczek%2082mm&bmatch=cl-dict201214-ctx-aut-1-3-1218

aliazja: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210105005129&SearchText=bmw+logo+82mm

Osobiście kiedyś zamawiałem cały komplet do F30; felgi, maska (przód tył), kierownica na aliazja, ale to było dwa lata temu i już nie mam namiarów na konkretnego sprzedającego.